GPS ΣΕ ΚΙΝΗΤΟ

Συζήτηση για τις διάφορες συσκευές που κυκλοφορούν και χρησιμοποιούμε στις καταγραφές μας
Απάντηση
giannis28

GPS ΣΕ ΚΙΝΗΤΟ

Δημοσίευση από giannis28 » Τρί 08 Φεβ 2011, 10:21

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,
ΜΩΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ "ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑ" ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑ.ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΥΣΚΕΥΗ GPS. ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ GPS ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΚΙΑ E66 MOY ΕΙΠΑΝ, ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ Ε52.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΤΙΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ GPS ΓΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ);ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ NAVIGATOR ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Άβαταρ μέλους
niki_kar
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Re: GPS ΣΕ ΚΙΝΗΤΟ

Δημοσίευση από niki_kar » Τρί 08 Φεβ 2011, 10:36

Γιάννη καλώς ήρθες :)
Τα κινητά που έχουν gps δεν βολεύουν και πολύ στο περπάτημα. Είναι ευαίσθητες συσκευές, δεν αντέχουν στην κακομεταχείριση, έχουν μικρή αυτονομία και πολλά άλλα μειονεκτήματα έναντι των καθαρότερων συσκευών gps. Από τα δυο που προτείνεις, δεν θα επέλεγα κανένα.

Άβαταρ μέλους
pankan

Δημοσίευση από pankan » Τετ 09 Φεβ 2011, 07:47

Εγώ θα είμαι πιο ξεκάθαρος από τη Νίκη που το έφερε πλαγίως.
Όλα τα κινητά τηλέφωνα είναι αυτή τη στιγμή απολύτως ακατάλληλα για χρήση ως GPS στο βουνό. Είναι αρκετά καλά ως πλοηγοί αυτοκινήτου και ως συσκευές εγκατάστασης προγραμμάτων με χάρτες όπως το Ozi Explorer CE. Αν αφήσεις κινητό με το GPS ενεργοποιημένο, η μπαταρία του θα εξαντληθεί σε ελάχιστο χρόνο από την αναζήτηση δορυφόρων. Δυστυχώς σε αυτή τη περίπτωση το "2 σε 1" ή το "μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια" δεν ισχύει.

giannis28

Δημοσίευση από giannis28 » Παρ 11 Φεβ 2011, 09:29

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΩ GPS ΧΕΙΡΟΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ 300€ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΠΤ;ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ GPS ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ; Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ;

peternik99

Δημοσίευση από peternik99 » Παρ 11 Φεβ 2011, 15:58

Ένα καλό και φθηνό σχετικά μοντέλο με τα βασικά είναι το Garmin eTrex Legend HCx (περίπου 180 ευρώ στο ιντερνετ). Συνεργάζεται ανετα μέσω USB με το mapsource και το ozi.

giannis28

Δημοσίευση από giannis28 » Παρ 11 Φεβ 2011, 22:31

ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

Constadinos

Δημοσίευση από Constadinos » Παρ 08 Μαρ 2019, 00:56

Ισως ειναι χαζο αυτο που λεω,αλλα εκτος απο το θεμα της μπαταριας φανταζομαι υπαρχει προβλημα και με το να χανεται το σημα των δεδομενων πανω στα βουνα.Ετσι δεν ειναι;

peternik99

Δημοσίευση από peternik99 » Παρ 08 Μαρ 2019, 14:49

Το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά στο φόρουμ και οι απόψεις διίστανται. Αν θες κάτι απόλυτα αξιόπιστο σε αυτονομία, λήψη, ανθεκτικότητα πας σε συσκευή GPS. Αν θέλεις να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς στα παραπάνω μπορείς κάλλιστα και με smartphone. Ο δέκτης GPS στα smartphone μπορεί να είναι από χάλια (π.χ. σε διάφορα κινέζικα μοντέλα) ως ισάξιος με αυτόνομη συσκευή.

Άβαταρ μέλους
nektaman

Δημοσίευση από nektaman » Σάβ 09 Μαρ 2019, 20:00

καλησπέρα ,αν εννοείς αν υπάρχει η πιθανότητα να χάνεται το σήμα του δορυφόρου στην ύπαιθρο και ειδικά στο βουνό η απάντηση είναι δύσκολο έως απίθανο. Σε κάποια μυστήρια μέρη, βαθιές και απότομες χαράδρες ή φαράγγια με στενά περάσματα ίσως αλλά και πάλι δύσκολο. Όσα χρόνια πεζοπορώ στα βουνά και τα πέριξ τους δεν μου έχει τύχει ποτέ ο δέκτης (GPS) να χάσει το σήμα του δορυφόρου, τουλάχιστον δεν το έχω παρατηρήσει. ΤΑ τελευταία χρόνια μάλιστα χρησιμοποιώ και τους Ρώσικους δορυφόρους ( glonass λέγεται το σύστημα νομίζω )και το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο. Δυστυχώς φίλε μου, το μάτι του Μεγάλου Αδελφού κοιτάει ΠΑΝΤΟΥ και όχι μόνο το μάτι αλλά και το αυτί του (ακούει). Στην τελική, αν έχεις μια σωστή συσκευή και το κυριότερο ΞΕΡΕΙΣ να την χρησιμοποιείς δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείς...αν και εδω που τα λέμε καλά θα ήταν να χανόμαστε για λίγο που και που.. :green: :green: ... :)
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

Άβαταρ μέλους
niki_kar
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από niki_kar » Σάβ 09 Μαρ 2019, 20:46

To Α-GPS χρησιμοποιεί σήμα και από τα δεδομένα της εταιρίας σου, οπότε εκεί μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Όλα τα κινητά όμως πλέον (διορθώστε με) έχουν αυτόνομο GPS που λειτουργεί απευθείας από τους δορυφόρους. Ανάλογα τον δέκτη του κινητού μπορεί στην αρχή να αργεί να πιάσει σήμα και να σε εντοπίσει. Εκεί μπορείς να ανοίξεις τα δεδομένα μέχρι να σε βρει. Συνήθως, η αρχή των διαδρομών είναι κοντά σε πολιτισμό οπότε το πιθανότερο είναι να έχεις δεδομένα. Άμα σε βρει και κλειδώσουν οι δορυφόροι τότε δύσκολα χάνεται το σήμα. Το μεγαλύτερο ζήτημα όμως είναι η αυτονομία το οποίο βέβαια με τα power bank δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα πια.
Προσωπικά, είμαι φαν των trail gps για το βουνό.

Constadinos

Δημοσίευση από Constadinos » Σάβ 16 Μαρ 2019, 21:48

Δεν μιλαω για αυτονομη συσκευη αλλα για αυτες του κινητου...Τα τελευταια 2-3 σμαρτφοουν που περασαν απ τα χερια μου ολα λειτουργουσαν το gps μονο αν ειχα ανοιχτα δεδομενα και ανοιχτη την επιλογη "τοποθεσια".Εδω και μεσα στην πολη καμια φορα αν χαθει το σημα των δεδομενων κολλαει το gps πολυ.Τωρα τα εντελως καινουρια δεν ξερω τι δυνατοτητες εχουν

Άβαταρ μέλους
niki_kar
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από niki_kar » Κυρ 17 Μαρ 2019, 22:49

Για να λειτουργήσει το gps του smartphone χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένη η τοποθεσία. Τα δεδομένα είναι προαιρετικά. Αν είναι και αυτά ενεργοποημένα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι ενεργοποιημένα πάντα. Ίσως παίζει ρόλο το app που χρησιμοποιείς. Πχ το sygic που χρησιμοποιώ για οδικό gps δεν απαιτεί δεδομένα και αρκεί η τοποθεσία να είναι ανοιχτή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πεδίο στο οποίο βρισκόμαστε. Αν είμαστε σε μεγαλούπολη και ανάμεσα σε ψηλά κτήρια, είναι πρόβλημα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Συσκευές GPS”