Αναζητείται GT Avalanche 2.0

για ότι δεν χωράει αλλού
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
lekat
Επικοινωνία:

Αναζητείται GT Avalanche 2.0

Δημοσίευση από lekat » Δευ 11 Νοέμ 2013, 22:40

"χάθηκε", αρπάχτηκε, έκανε φτερά, το σίγουρο είναι ότι δεν το έχω πλέον. Βράδυ Σαββάτου στο Γκάζι, όποιος το πήρε ξήλωσε τη βάση (μια μπετόβεργα) που ήταν κλειδωμένο και το πήρε με το λουκέτο στη θέση του (σκελετός - τροχός).
Δεν έχω ελπίδες, αλλά αν πάρει το μάτι σας ένα τέτοιο, σ αυτά ή άλλα χρώματα, αυτό το μοντέλο, έστω και τον σκελετό (είναι πολύ χαρακτηριστικός στο σημείο κάτω απο τη σέλα), ρίξτε ένα σύρμα.
:(
Συνημμένα
image2.aspx.jpeg

Άβαταρ μέλους
niki_kar
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Re: Αναζητείται GT Avalanche 2.0

Δημοσίευση από niki_kar » Δευ 11 Νοέμ 2013, 23:27

Ω ρε Θανάση... Να το βρεις γρήγορα εύχομαι!

Άβαταρ μέλους
nektaman

Δημοσίευση από nektaman » Τρί 12 Νοέμ 2013, 08:09

βρέ τους αλητήριους..... :furious:
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

Άβαταρ μέλους
pankan

Δημοσίευση από pankan » Τρί 12 Νοέμ 2013, 09:18

Θανάση καλως όρισες στο κλαμπ. Εμένα μου άνοιξαν το σπίτι 2 φορές και μου πήραν 3 ποδήλατα (το ένα το βρήκα και αφού το αναβάθμισα μου το ξανακλέψανε). Νομίζω πάντως ότι για τη προεδρία του κλαμπ κοντραριζόμαστε με τον Γιάννη yannisdelta που αν θυμάμαι καλά του τα πήρανε από το ...μπαλκόνι.
Μπορείς να το γράψεις και στο cyclist-friends και στους Ποδηλατ(ισσ)ες. Ρίχνε μια ματιά και στο site του Δήμου Αθηναίων. Αλλά μη περιμένεις φως.
Και να κάνεις μήνυση οπωσδήποτε. Θα μου πεις και τι θα κερδίσεις με τη μήνυση; Μήπως βρεις το ποδήλατο ή μήπως βάλεις φυλακή τον εξαθλιωμένο πακιστανό ή τον πρεζάκια που στο έκλεψε; Όχι, αλλά θα μπορείς να κυνηγήσεις (αν τον βρεις) τον αγοραστή. Που είναι ο μεγάλος υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί με τις κλοπές των ποδηλάτων.
Κι αν έχεις κουράγιο και γερά νεύρα, μπορείς να πας μια βόλτα στη Μενάνδρου και το Σάββατοκύριακο στον πεζόδρομο της Ερμού μπας και σε λυπηθούν και σου το πουλήσουν πίσω. Εγώ το έκανα τη πρώτη φορά κάπως αργά με καθυστέρηση 2 εβδομάδων οπότε η απάντηση από τον πωλητή των κλεμμένων ήταν ..."τώωωωωρα πάει".
Η αλήθεια είναι ότι τη δεύτερη φορά δεν ξαναπήγα στην Ερμού να το ψάξω. Σιχάθηκα τους πωλητές που μαζεύονταν και πούλαγαν αυτά που εγώ αγαπούσα και δεν είχα λεφτά να αντικαταστήσω, σιχάθηκα τους καλοντυμένους αγοραστές που με ρώταγαν αν αυτό ή το άλλο κλεμμένο άξιζε το πενηντάρι που το πούλαγε ο εξαθλιωμένος πακιστανός πωλητής, σιχάθηκα και τον εαυτό μου που έβλεπα στο δρόμο πακιστανό και μου ερχόταν να τον σκίσω. Βλέπεις στην Αθήνα τουλάχιστον, τα κλεμμένα ποδήλατα διακινούνται κυρίως από πακιστανούς. Με αυτούς θα πρέπει να διαπραγματευθείς στην Ερμού και τη Μενάνδρου.
Κι αν αγοράσεις άλλο να μη το αφήνεις ποτέ από τα μάτια σου. ΚΑΜΜΙΑ κλειδαριά δεν το προστατεύει. Εμένα τη κλειδαριά με την οποία ήταν κλειδωμένο ΜΕΣΑ στο κλειστό σπίτι (κλιμακοστάσιο) μου την άφησαν ενθύμιο κομμένη φέτα. Ούτε και σε υπόγειες αποθήκες είναι σίγουρα ούτε σε μπαλκόνια, γιατί τα καλά ποδήλατα τα σταμπάρουν. Είναι ΠΟΛΥ συνηθισμένο να ανοίγουν σε πολυκατοικία με πολλές υπόγειες αποθήκες, ΜΟΝΟ την αποθήκη στην οποία βρίσκονται τα πολήλατα. Λίγο καλύτερα είναι στο σαλόνι (εκεί το βάζω τώρα), αλλά κι από εκεί έχω ακούσει κάποιες περιπτώσεις κλοπής.

EDIT: Να σου πω ακόμα ότι τα δικά μου ποδήλατα ήτσν μοναδικά κομμάτια, συναρμολογημένα κομμάτι κομμάτι που κάνουν μπαμ από μακριά. Δυστυχώς το δικό σου μοιάζει να είναι όπως βγαίνει από το εργοστάσιο. Και ο σκελετός που λες ότι είναι χαρακτηριστικός, δυστυχώς δεν είναι. Όλα τα GT έτσι είναι. Και το ένα από τα κλεμμένα δικά μου είχε σκελετό GT που ήταν έτσι.

Άβαταρ μέλους
lekat
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από lekat » Τρί 12 Νοέμ 2013, 12:04

πήγα ήδη Κυριακή πρωί Ερμού, Μενάνδρου και Σχιστό, φευ...
ψάχνω τώρα για μεταχειρισμένο στα μαγαζιά μπικοζ τα φράγκα αυτόν τον καιρό είναι δύσκολα.

Άβαταρ μέλους
yannisdelta

Δημοσίευση από yannisdelta » Τρί 12 Νοέμ 2013, 17:19

pankan έγραψε: Νομίζω πάντως ότι για τη προεδρία του κλαμπ κοντραριζόμαστε με τον Γιάννη yannisdelta που αν θυμάμαι καλά του τα πήρανε από το ...μπαλκόνι.
Φίλε μου ελπίζω να μην μου πάρεις ποτέ τη προεδρία, γιατί μου έχουν κλέψει 5 ποδήλατα, όλα IDEAL, κι όλα από το σπίτι δηλαδή "προστατευμένα". :(
Κι εγώ αντιστάθηκα στο πειρασμό να μπω στο κύκλωμα και να τα "επανακτήσω" μόνο και μόνο για να μην το συντηρήσω.
Θανάση ελπίζω ολόψυχα να το βρεις

jtj

Δημοσίευση από jtj » Τρί 12 Νοέμ 2013, 19:52

Γραψε αλλα 2 κλεμμενα σε μενα. για μεταχειρισμενο δες στο car.gr και στο φορουμ του cyclist

Άβαταρ μέλους
Γιάννης Τζίμας

Δημοσίευση από Γιάννης Τζίμας » Κυρ 24 Νοέμ 2013, 15:14

Την επόμενη φορά που θα εκλεγεί πρόεδρος θα χτυπήσω με αξιώσεις τη θέση!
Ντρέπομαι να πω πόσα έχω χάσει, γιατί ήμουν και αμελής, συναγωνίζομαι πάντως τον Γιάννη Δ. Όλες τις φορές στην πολυκατοικία, κάποιες απ' έξω κάποιες από μέσα. Νομίζω ότι ήταν όλες τις φορές οι ίδιοι, υποψιάζομαι μάλιστα συγκεκριμένα άτομα. Πάντως το ζήτημα γενικά έχει καταντήσει μάστιγα!
Τώρα κυκλοφορώ μ' ένα παλιό Ideal Safari -με καλά όμως εξαρτήματα- που αγόρασα μεταχειρισμένο από φίλο μου στην Άρτα. Το προσέχω όσο μπορώ περισσότερο, αλλά σίγουρος δεν αισθάνομαι.
Πάντως οι ποδηλατικές ιστοσελίδες δίνουν πολλές χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή της κλοπής και για πολλά ακόμη (σωστή κυκλοφορία, συντήρηση κλπ.)

Υ.Γ. Τι ακριβώς είναι τα μαγαζιά "μπικόζ";

Άβαταρ μέλους
niki_kar
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από niki_kar » Κυρ 24 Νοέμ 2013, 16:58

Γιάννης Τζίμας έγραψε:Υ.Γ. Τι ακριβώς είναι τα μαγαζιά "μπικόζ";
χαχα, καλό κι αυτό! Είναι το αγγλικό "because" που σημαίνει "επειδή". Δεν είναι μαγαζί.

GLA

Δημοσίευση από GLA » Κυρ 24 Νοέμ 2013, 19:13

Γιατί δεν έχει σκεφτεί κάποιος να πάρει, χρώμα και ένα πινέλο ζωγραφικής, και να γράψει παντού σε όλο το ποδήλατο, το όνομα του και το τηλέφωνό του.
Ακόμη ποιο <κανιβαλιστικά> μπορεί να πάρει ένα χαρακτικό εργαλείο (π.χ. από Λίντλ) και να χαράξει τα στοιχεία του πάνω στα μεταλλικά και πλαστικά εξαρτήματα του ποδηλάτου.
Το ποδήλατο βέβαια θα φαίνεται λίγο καραγκιόζης, αλλά:
1) Θα απέτρεπαν τον επίδοξο κλέφτη.
2) Θα γινόταν εύκολα ο εντοπισμός του ποδηλάτου ακόμη και όταν έχει γίνει ανταλλακτικά.
3) Θα ήταν αυταπόδεικτο σε ποιόν ανήκει το ποδήλατο.
4) Θα ξέρανε σε ποιόν ανήκει άμα το βρίσκανε παρατημένο.

Την μέθοδο αυτή εφαρμόζω στα εργαλεία που χρησιμοποιώ στις οικοδομές, με άριστα αποτελέσματα.

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Κυρ 24 Νοέμ 2013, 21:03

GLA έγραψε: Την μέθοδο αυτή εφαρμόζω στα εργαλεία που χρησιμοποιώ στις οικοδομές, με άριστα αποτελέσματα.
Άκου να δεις!!
Τα πολλοί παλιά χρονιά όταν έκανα μαθητεία σε κάποιο μηχανουργείο δεν μπορούσα να στεριώσω σφυρί, οπότε κάνω με ηλεκτροσυγκόλληση ένα σφυροδρέπανο και το βάφω κόκκινο.
Το σφυρί αυτό το έχω ακόμα και τώρα που είμαι συνταξιούχος.
Περάσαν 40 χρόνια ρε πο@στη μου και δεν το κατάλαβα.
Ακούς Θανάση.

Άβαταρ μέλους
lekat
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από lekat » Δευ 25 Νοέμ 2013, 20:58

εγώ με τα σφυριά το μόνο που 'χω καταφέρει είναι να τσακίζω τα δάχτυλά μου.
Νέα απ το μέτωπο: Καθώς είχα ξεμάθει να περπατάω μπατάρησα το δεξί πόδι σε μια κλωτσιά κι έτσι τώρα εκτός απο πρώην ποδηλάτης είμαι και κουτσός, αλλά επειδή έχω καλούς φίλους μου είπαν ότι θα μου πάρουν άλλο ποδήλατο, να το χαράξω; μπα, γίνεται μόνο του απ τις τούμπες.

Άβαταρ μέλους
Γιάννης Τζίμας

Δημοσίευση από Γιάννης Τζίμας » Δευ 25 Νοέμ 2013, 21:48

Θανάση με το καλό το νέο ποδήλατο, γιατί απίθανο πλέον να βρεθεί το παλιό. Σαν καμένος που είμαι θα επαναλάβω κάποια γνωστά πράγματα, έτσι για να μην τα ξεχνάμε:
- Κλειδώνουμε με καλό πέταλο ή αλυσίδα και αφαιρούμε (ή κλείδωμα με δεύτερη κλειδαριά) τη σέλλα. Το σημείο κλειδώματος πρέπει να είναι ακλόνητο (κατά το δυνατόν), σίγουρα όχι δεντράκι!
- Δεν το αφήνουμε πολλές ώρες έξω, ιδίως βραδυνές, ακόμα και καλά κλειδωμένο. Οι κλέφτες όταν έχουν το χρόνο, μπορούν να κάνουν τα πάντα!
- Σιγουρεύουμε το βραδυνό παρκάρισμα στο σπίτι όσο γίνεται καλύτερα, εν ανάγκη στο σαλόνι (όπως λέει ο Παναγιώτης). Εκεί γίνονται οι περισσότερες "απαλλοτριώσεις"!
- Τα βαψίματα και οι εγχαράξεις -δεν το είχα σκεφτεί- ίσως αποτρέπουν (σχετικά) απόπειρες κλοπής.

Υ.Γ. Αν δείτε στο δρόμο (Αθήνα) κάποιον με κίτρινο Ideal Safari και ασορτί κράνος, μάλλον πρόκειται για τον υποφαινόμενο!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη Συζήτηση”