Στα 300 ευρώ το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ
Στα 300 ευρώ το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ
Το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ, σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου νόμου για τον τουρισμό, από τα 147 ευρώ που ήταν θα πάει στα 300 ευρώ.
Οι παραβάτες τιµωρούνται µε πρόστιµο ύψους 300 ευρώ ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά µεταφορικό µέσο, που επιβάλλεται από το βεβαιούν την παράβαση αστυνοµικό ή λιµενικό όργανο και εισπράττεται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ) του ν. 2696/1999 (Α΄57). Σε ελέγχους από µεικτά συνεργεία την ποινή του προστίµου επιβάλλει το αστυνοµικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο.
Θα μαζέψουν λεφτά από όπου μπορούν.
Οι παραβάτες τιµωρούνται µε πρόστιµο ύψους 300 ευρώ ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά µεταφορικό µέσο, που επιβάλλεται από το βεβαιούν την παράβαση αστυνοµικό ή λιµενικό όργανο και εισπράττεται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ) του ν. 2696/1999 (Α΄57). Σε ελέγχους από µεικτά συνεργεία την ποινή του προστίµου επιβάλλει το αστυνοµικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο.
Θα μαζέψουν λεφτά από όπου μπορούν.
Re: Στα 300 ευρώ το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ
Ας κοπιάσουν...αν μας βρουν... 

Αυτοφυή Φυτά της Ελλάδας!
http://nativeplantsofgreece.blogspot.gr/
...αλλά και να μας βρούν...

το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...
Γιατί τα 147 ήταν λίγα ;;!!
Μεγάλη παπαριά η απαγόρευση γενικότερα αλλά (άσχετο) είναι γεγονός οτι παίζει πολύ σκουπίδι επίσης... γενικότερα!!
Από που να το πιάσεις το όλο θέμα ...
Μεγάλη παπαριά η απαγόρευση γενικότερα αλλά (άσχετο) είναι γεγονός οτι παίζει πολύ σκουπίδι επίσης... γενικότερα!!
Από που να το πιάσεις το όλο θέμα ...
Σκέψου να πιάσουν κάποιο να κοιμάται στο αυτοκίνητό του ή στο δρόμο επειδή έχει χάσει τη δουλεία του και το σπίτι του, και να του ρίξουν πρόστιμα για ελεύθερο κάμπινγκ.
άσχετο: εμένα μ' αρέσει που για την ανάπτυξη του τουρισμού ασφαλτοστρώσαν τον δρόμο που συνδέει Καλαρύτες με Χαλίκι κι επιμένουν ότι θα υπάρχει άσφαλτος και του χρόνου τέτοιο καιρό
Πείτε τους ραντεβού στην Ευρυτανία φέτος...
κοίτα που πήγαν και έστησαν οι αθεόφοβοι...
..το ξενοδοχείο...

δηλαδή.... αίντε και κατεβαινεις εκεί κάτω.....τι θα κάνεις??.... θα πάς να κόψεις του κοπελιού κλίση για παράνομο καμπινγκ η θα τα πετάξεις όλα και θα την πέσεις μέσα ????
[quote="nektaman"]κοίτα που πήγαν και έστησαν οι αθεόφοβοι...
..το ξενοδοχείο...
[/quote]
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει κάποιος νόμος που απαγορεύει να χτίσει κανείς σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Προφανώς αυτός ο νόμος δεν ισχύει για όλους
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει κάποιος νόμος που απαγορεύει να χτίσει κανείς σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Προφανώς αυτός ο νόμος δεν ισχύει για όλους
Νεκτάριε,
Σχετικά με τον κατασκηνωτή της 2ης φωτογραφίας, ο τύπος δεν έκανε σωστή απόκρυψη και για αυτό θα την πατήσει χεχε
Σχετικά με τον κατασκηνωτή της 2ης φωτογραφίας, ο τύπος δεν έκανε σωστή απόκρυψη και για αυτό θα την πατήσει χεχε
Έμαθα ότι αν δεν είσαι μέσα στη σκηνή και δε σε πιάσουν να κοιμάσαι (ή ότι άλλο...) δε μπορούν να σου κάνουν κάτι...δηλαδή να σε γράψουν. Οπότε υπάρχει παραθυράκι...Να κάνεις διάφορα, δεξιά και αριστερά όλη μέρα, να σηκώνεσαι νωρίς και κοιμάσαι αργά...! Αν βέβαια έχουν δικαίωμα να τα σηκώνουν όλα και να τα παίρνουν αλλάζει το πράγμα...παίρνεις μια σκηνή με 20 ευρώ και δε λυπάσαι αν στην πάρουν...
Αλλιώς κάνεις αυτό που κάνω εγώ!
Δε μου αρέσουν οι παραλίες πόσο μάλλον άμα έχει κόσμο, στήνω σκηνή σε κάτι απίστευτες ορεινές ερημιές που μόνο λύκοι, αρκούδες, τσοπάνοι (δίποδοι & τετράποδοι) και πεζοπόροι μπορούν να προσεγγίσουν και έχεις την ηρεμία σου!
Αλλιώς κάνεις αυτό που κάνω εγώ!
Δε μου αρέσουν οι παραλίες πόσο μάλλον άμα έχει κόσμο, στήνω σκηνή σε κάτι απίστευτες ορεινές ερημιές που μόνο λύκοι, αρκούδες, τσοπάνοι (δίποδοι & τετράποδοι) και πεζοπόροι μπορούν να προσεγγίσουν και έχεις την ηρεμία σου!
Πέρα απο τις ολα αυτα το σωστο κατα την γνώμη μου σε περιοχές με πολυ κοσμο ειναι στήσιμο της σκηνής το βράδυ μάζεμα το πρωι. Προσωπικά αυτο κανω. Το ελεύθερο Κάμπινγκ δεν ειναι η λύση του τζαμπατζη και φωναξτε όσο θέλετε
Την Κυριακή που μας πέρασε βρέθηκα στη παραλία κάτω από τη μονή Γαλατάκη, δίπλα στην ορθοπλαγιά μετά τη Λίμνη Ευβοίας. Λόγω της εποχής δεν υπήρχαν πιά σκηνές εκεί που δεν φτάνει ο δρόμος, αλλά τα ίχνη των κατασκηνωτών ήταν πανταχού παρόντα. Πλήθος (εκατοντάδες) ήταν οι πεταμένες σακκούλες γεμάτες με σκουπίδια που μετά τις διακοπές τους οι κατασκηνωτές επέλεξαν να παρατήσουν εκεί. Και φυσικά η απίστευτη σκατίλα και το αποκρουστικό θέαμα από τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ σκατόχαρτα μπορούσαν να τρέψουν σε φυγή ακόμη και τον ανθεκτικώτερο βρωμιάρη (εμένα).
Παιδιά λυπάμαι που θα το πω, αλλά μπροστά σε αυτό το απίστευτο θέαμα το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει ένας λογικός άνθρωπος είναι ότι τα 300 ευρώ πρόστιμο είναι πολύ λίγα και ότι η αστυνόμευση πρέπει να είναι πολύ αυστηρότερη.
Παιδιά λυπάμαι που θα το πω, αλλά μπροστά σε αυτό το απίστευτο θέαμα το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει ένας λογικός άνθρωπος είναι ότι τα 300 ευρώ πρόστιμο είναι πολύ λίγα και ότι η αστυνόμευση πρέπει να είναι πολύ αυστηρότερη.
Τα σκουπίδια και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις υπάρχουν σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, όχι μόνο εκεί που γίνεται ελεύθερο κάμπινγκ και κατά τη γνώμη μου αυτή η συμπεριφορά είναι χαρακτηριστική για μεγάλο ποσοστό των κατοίκων αυτής της χώρας.
Είναι όμως η λύση η απαγόρευση, η αστυνόμευση και τα πρόστιμα μιας και αυτά αφορούν τους πάντες μαζί και όσους είναι ευσυνείδητοι κατασκηνωτές;
Είναι όμως η λύση η απαγόρευση, η αστυνόμευση και τα πρόστιμα μιας και αυτά αφορούν τους πάντες μαζί και όσους είναι ευσυνείδητοι κατασκηνωτές;
Δεν μπορείς να φανταστείς.
Δεν μιλάμε για μια απλή κατάσταση. Δεν μιλάμε για πέντε ξεχασμένες σακκούλες ή για ένα πεταμένο τσιγαρόκουτο. ΄
Μιλάμε για ένα τεράστιο και αποκρουστικό θέαμα ικανό να εξεγείρει ακόμη και τον πιο συγκαταβατικό άνθρωπο. Και δεν έχει καμμία σχέση με την εγγενή στην Ελλάδα βρώμα όλων των δημόσιων χώρων.
Χρειάζεται ένας εντελώς ιδιαίτερος τύπος ανθρώπου για να δημιουργήσει (ή να ανεχθεί) αυτό το απέραντο χάλι.
Μπορεί η έκκληση μου για μεγαλύτερα πρόστιμα και περισσότερη αστυνόμευση να διατυπώθηκε με υπερβολή για να δείξει το απίστευτο μέγεθος της ασχήμιας. Αλλά από την άλλη, χρόνια εμπειρίας μου έχουν δείξει ότι αυτά τα κτήνη δεν σεβονται τίποτα άλλο από τον χωροφύλακα.
Προσωπικά έχω σταματήσει να τσακώνομαι με διάφορους "φυσιολάτρες" που ανάβουν φωτιές σε δάση για να ψήσουν τα παιδάκια τους. Μετά από μια ήρεμη υπενθύμιση του κινδύνου που συνήθως αντιμετωπίζεται με περιφρόνηση, καλώ την πυροσβεστική και αφήνω τους αλήτες να βρουν άκρη με τον πυροσβέστη που συνήθως ξεσηκώνεται από την άλλη άκρη του κόσμου.
Νομίζεις ότι κάνω κακά που μπλέκω τον "χωροφύλακα" ή μήπως έχεις βρει εσύ κανένα καλύτερο τρόπο να πείσεις το κάθε αλήτη να μη καταστρέφει τη φύση;
Δεν μιλάμε για μια απλή κατάσταση. Δεν μιλάμε για πέντε ξεχασμένες σακκούλες ή για ένα πεταμένο τσιγαρόκουτο. ΄
Μιλάμε για ένα τεράστιο και αποκρουστικό θέαμα ικανό να εξεγείρει ακόμη και τον πιο συγκαταβατικό άνθρωπο. Και δεν έχει καμμία σχέση με την εγγενή στην Ελλάδα βρώμα όλων των δημόσιων χώρων.
Χρειάζεται ένας εντελώς ιδιαίτερος τύπος ανθρώπου για να δημιουργήσει (ή να ανεχθεί) αυτό το απέραντο χάλι.
Μπορεί η έκκληση μου για μεγαλύτερα πρόστιμα και περισσότερη αστυνόμευση να διατυπώθηκε με υπερβολή για να δείξει το απίστευτο μέγεθος της ασχήμιας. Αλλά από την άλλη, χρόνια εμπειρίας μου έχουν δείξει ότι αυτά τα κτήνη δεν σεβονται τίποτα άλλο από τον χωροφύλακα.
Προσωπικά έχω σταματήσει να τσακώνομαι με διάφορους "φυσιολάτρες" που ανάβουν φωτιές σε δάση για να ψήσουν τα παιδάκια τους. Μετά από μια ήρεμη υπενθύμιση του κινδύνου που συνήθως αντιμετωπίζεται με περιφρόνηση, καλώ την πυροσβεστική και αφήνω τους αλήτες να βρουν άκρη με τον πυροσβέστη που συνήθως ξεσηκώνεται από την άλλη άκρη του κόσμου.
Νομίζεις ότι κάνω κακά που μπλέκω τον "χωροφύλακα" ή μήπως έχεις βρει εσύ κανένα καλύτερο τρόπο να πείσεις το κάθε αλήτη να μη καταστρέφει τη φύση;
- Μήτρου Τάκης
Η Ανέχεια των πολλών κάνει αναιδείς τους λίγους. Συνταγή δεν υπάρχει όλα τα μέσα με προτεραιότητα στους θεσμικούς φορείς αλλά δεν σταματάω εκεί. Έχω φτάσει μέχρι το "Ζήτω η τρέλα" Για να βγάλω άκρη.pankan έγραψε: Νομίζεις ότι κάνω κακά που μπλέκω τον "χωροφύλακα" ή μήπως έχεις βρει εσύ κανένα καλύτερο τρόπο να πείσεις το κάθε αλήτη να μη καταστρέφει τη φύση;
Πέρνα και μια βολτα πο το γαιδουρονησι η΄γλαροκαμβο στην χαλκιδικη να δεις τα ιδια και χειροτερα. σκηνες παρατημενες σκατα σκουπιδια βρωμα. Μιλαμε για αδιανοητη κατασταση. Δεν το χωραει ο ανθρωπινος νους πραγματικα. Φυλακη ρε οχι προστιμο!!!
Ελευθερο καμπιγκ σημαινει:
1.Έχω την σκηνη μου σε μερος που δεν φαινεται και δεν ενοχλει (οχι για να μην φαω προστιμο)
2. Εχω το δυνατον λιγοτερα πραγματα, τα απολυτως απαραιτητα. (Γενητριες ψυγεια τηλεορασεις κλπ κλπ πως σας φαινονται σε μια παραλια? )
3. Μζευω τα πραγματα μου μεσα στην σκηνη την διαρκεια της μερας και δεν το παιζω οικοπεδουχος
4, Μαζευω τα σκουπιδια στα οποια συμπεριλαμβανονται και τα χαρτια υγειας...ξερετε τα χρησιμοποιημενα...και πεταω ή θαβω τα σκατα!!!!!!!!!!!!
Αντε ρε με ολους τους μαλακες που μπερδευουν το τσαμπατζηλικι με τον και καλα εναλλακτικο τροπο ζωης
Ελευθερο καμπιγκ σημαινει:
1.Έχω την σκηνη μου σε μερος που δεν φαινεται και δεν ενοχλει (οχι για να μην φαω προστιμο)
2. Εχω το δυνατον λιγοτερα πραγματα, τα απολυτως απαραιτητα. (Γενητριες ψυγεια τηλεορασεις κλπ κλπ πως σας φαινονται σε μια παραλια? )
3. Μζευω τα πραγματα μου μεσα στην σκηνη την διαρκεια της μερας και δεν το παιζω οικοπεδουχος
4, Μαζευω τα σκουπιδια στα οποια συμπεριλαμβανονται και τα χαρτια υγειας...ξερετε τα χρησιμοποιημενα...και πεταω ή θαβω τα σκατα!!!!!!!!!!!!
Αντε ρε με ολους τους μαλακες που μπερδευουν το τσαμπατζηλικι με τον και καλα εναλλακτικο τροπο ζωης
ΚΑΘΕΤΑ ενάντια στην απαγόρευση και στις λοιπές πουστιές που ανάμεσα σε άλλα έχουν και εισπρακτικό χαρακτήρα και στενή σχέση με ντόπια και πιο διευρυμένα συμφέροντα ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ σκατίλα, βρωμιά και λοιπές συνέπειες που αναφέρονται παραπάνω...
...επίσης δε σημαίνει τζαμπατζιλίκι το οποίο το μισώ σαν λογική και ο κυριότερος λόγος είναι ότι ο τζαμπατζής ΔΕΝ διεκδικεί, ΔΕΝ αγωνίζεται συλλογικά για βελτίωση των συνθηκών που ζει, που κάνει διακοπές, που..., που...
Για τα παραπάνω αξίζει μεγάλος καυγάς και καφρίλες αν τύχει να είσαι παρών πόσο μάλλον αν είναι κάποιος στην παρέα μου που τα κάνει. Δε θα περάσει καλά... Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα αποδεχτώ τα επιχειρήματα και τη λογική και την κατάσταση που λέει πως ή θα πληρώσεις ακριβά ή το 70% θα μείνει σπίτι του...
...επίσης δε σημαίνει τζαμπατζιλίκι το οποίο το μισώ σαν λογική και ο κυριότερος λόγος είναι ότι ο τζαμπατζής ΔΕΝ διεκδικεί, ΔΕΝ αγωνίζεται συλλογικά για βελτίωση των συνθηκών που ζει, που κάνει διακοπές, που..., που...
Για τα παραπάνω αξίζει μεγάλος καυγάς και καφρίλες αν τύχει να είσαι παρών πόσο μάλλον αν είναι κάποιος στην παρέα μου που τα κάνει. Δε θα περάσει καλά... Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα αποδεχτώ τα επιχειρήματα και τη λογική και την κατάσταση που λέει πως ή θα πληρώσεις ακριβά ή το 70% θα μείνει σπίτι του...