ΓΚΡΙΜΙΝΙ 1831m. ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ SV/PL-110 ΚΥΡΙΑΚΗ 14/04/2013

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SV3GLI
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: Σάβ 05 Ιαν 2013, 09:17
Τοποθεσία: ΤΡΙΠΟΛΗ
Επικοινωνία:

ΓΚΡΙΜΙΝΙ 1831m. ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ SV/PL-110 ΚΥΡΙΑΚΗ 14/04/2013

Δημοσίευση από SV3GLI » Κυρ 02 Ιουν 2013, 11:19

Από την ανάβαση στον Ολίγυρτο SV/PL-111 στην κορυφή Σκίπιζα 1935m. είχα αρχίσει να σχεδιάζω την πορεία που θα ακολουθήσουμε στο επόμενο βουνό, την εξόρμηση μας στην κορυφή Γκριμίνι1831m. SV/PL-110, μαζί με τον ΣΑΟΟ την ερχόμενη εβδομάδα.
Πράγματι δηλώσαμε συμμέτοχη στην πορεία του συλλόγου και την Κυριακή το πρωί αναχωρήσαμε από την κεντρική πλατεία με λεωφορείο ακολουθώντας το δρόμο Τρίπολης – Βυτίνας. Περνώντας από το Λεβίδι επιβιβάστηκαν άλλοι 4 ορειβάτες που είχαν έρθει από το Άργος.
Στρίψαμε δεξιά στην πλατεία του Λεβιδίου, με κατεύθυνση την κανδήλα. Το Λεβίδι ήταν σημαιοστολισμένο για την τοπική επέτειο της μάχης με τον οπλαρχηγό Στριφτόμπολα.
Σύντομα φτάσαμε στο διάσελο της κανδήλας όπου και αποβιβαστήκαμε.
Το πρόγραμμα του ΣΑΟΟ έλεγε για κοινή πορεία δυο ομάδων από τον χωματόδρομο μέχρι το εκκλησάκι Άγια Σωτηρα, από εκεί μια ομάδα θα κατέβαινε στη Λαύκα με περιήγηση στην λίμνη Στυμφαλία και στο Μουσείο της περιοχής και η άλλη ομάδα θα συνέχιζε περνώντας από σπηλιά και θα ανέβαινε στην κορφη Γκριμίνι.
Λογω των πολλών συμμέτοχων και τη δυναμικότητα του συλλόγου η πρώτη ομάδα ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα της, ενώ η δεύτερη ομάδα με αρχηγό τον Θανάση Χ. και κάποια μέλη του διοικητικού συμβούλιου αφού οι αρχηγοί έλειπαν, άλλαξε την πορεία ξεκινώντας από το διάσελο της κανδήλας θα ανέβαινε από τον Ολίγυρτο περνώντας από Χιονότρυπα και Σπηλιά και στην συνέχεια κορυφή.
Σ αυτήν την ομάδα ήμασταν και εμείς, ο στόχος μας ήταν η κορυφή Γκριμίνι, για να την ενεργοποιήσουμε για το πρόγραμμα SOTA –SUMMITS ON THE AIR.
Ξεκινήσαμε από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία όλοι μαζί στην αρχή, μετά από λίγα λεπτά πήραμε απόφαση με τον Γιάννη να ακολουθήσουμε δικια μας πορεία όπως την χαράξαμε από την προηγούμενη εβδομάδα. Φορτωμένοι με τον εξοπλισμό, ασύρματους κεραίες κλπ.
Πολύ γρήγορα ήμασταν πολύ μπροστά τους μέχρι που δεν τους βλέπαμε αλλά ούτε τους ακούγαμε πλέον. Πλησιάζοντας με τον Γιάννη στην στέρνα λίγο πριν κορυφή του Ολίγυρτου εμφανιστήκαν στα αλπικά λιβάδια.
Προχωρούσαμε γρήγορα για να προλάβουμε να κάνουμε τις επικοινωνίες με την άνεση μας δίχως να καθυστερήσουμε την ομάδα στην κορυφή.
Μετά μιας μικρής στάσης στην στέρνα, τραβήξαμε ευθεία για την κορυφή του Ολιγυρτου, ενώ η ομάδα με τον Θανάση κινήθηκε προς την χιονοτρυπα και την κορυφογραμμή όπου θα την ακολουθούσε ως το τέλος της ανάβασης.
Σύντομα ήμασταν στην κορυφή του Ολίγυρτου για δεύτερη φορά σε 7 ημέρες, μια μικρή στάση για ένα σνακ και κατευθείαν κάτω για τις λάκες.
Όταν ήμασταν στις λάκες είδαμε και τους άλλους πίσω μας, ψηλά να κινούνται στην κορυφογραμμή.
Ανεβήκαμε λίγο υψομετρικά μετά την πρώτη λάκα στην συνέχεια αρχίσαμε να ανεβοκατεβαίνουμε τις κοιλότητες ( λάκες) κατεβαίνοντας υψομετρικά αρκετά χαμηλά.
Τώρα έπρεπε να ανεβαίνουμε πάλι μια απότομη πλαγιά μετά την Σπηλιά για να βγούμε στην κορυφογραμμή. Τόσα χρόνια που περπατάμε τέτοιο γεωλογικό φαινόμενο δεν είχαμε συναντήσει, αξίζει να το επισκεφτεί κανείς.
Βγήκαμε στην κορυφογραμμή και συνεχίσαμε για την κορφη, δεν έβλεπα την άλλη ομάδα και άρχισα να ανησυχώ για τυχόν αλλαγή σχεδίου μήπως κατέβαιναν Λαύκα, έτσι είπα στον Γιάννη να πάρει τηλέφωνο τον παλιό συνορειβάτη και φίλο μας Νίκο να μάθουμε τι έγιναν; Ο Νίκος μας είπε ότι όλα ήταν εντάξει και ότι έρχονταν και αυτοί προς την κορυφή.

Σύντομα ήμασταν στην κορυφή Γκριμίνι SV/PL-110 , στήσαμε την κεραία βραχέων και άρχισα τις επαφές για το πρόγραμμα SOTA.
Μετά από 45 λεπτά έφτασαν στην κορυφή. Οι πρώτοι της ομάδας άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι καταλάβαμε το κολονάκι και δεν τους αφήσαμε χώρο για φωτογραφίες, δεν έφταναν οι ανεμογεννήτριες τώρα έχουμε και εσάς είπε κάποιος χαρακτηριστικά…
Τους εξήγησα τι κάναμε και ότι σύντομα θα τους ελευθερώσουμε το χώρο κι ότι δεν πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση αλλά για προσωρινή.
Σε λίγο έφτασε και η υπόλοιπη ομάδα, βγήκαν οι σχετικές φωτογραφίες μετά κολατσιό, καλαμπούρια ,το κέφι σε μέγιστο βαθμό.
Ξεκινήσαμε όλοι μαζί για κάτω διαλέγοντας την συντομότερη διαδρομή, βρεθήκαμε στο εκκλησάκι Άγια Σωτηρα. Από εδώ, λίγο στο δρόμο λίγο στο μονοπάτι φτάσαμε στην Λαύκα μετά από 8 ώρες πορείας.
Εκεί μας περίμενε με το λεωφορείο ο πρόεδρος του ΣΑΟΟ, με λίγους ορειβάτες από την πρώτη διαδρομή, μια μικρή ξεκούραση και όλοι οδικώς στο Καρτέρι για φαγητό, οποίος επιθυμούσε βέβαια.
Απόγευμα ξεκινήσαμε για την Τρίπολη, όλοι ευχαριστημένοι και όπως είπε και ο πρόεδρος: ο καθένας πήρε ότι ήθελε από το βουνό.
Είχαμε καιρό να πάμε με σύλλογο, περάσαμε καλά και το κυριότερο μου έφυγε η απορία που είχα στις προηγούμενες εξορμήσεις μας με τον Γιάννη.
Συνημμένα
SV PL-110 GRIMINI SV3GLI E.JPG
ΓΚΡΙΜΙΝΙ 1831μ. SOTA SUMMITS ON THE AIR ! ΚΩΣΤΑΣ SV3GLI/P
SV PL-110 GRIMINI SV3GLI.JPG
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΡΙΜΙΝΙ
SV PL-110 GRIMINI SV3GLI D.JPG
ΣΑΟΟ
PL-110.jpg
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GPS.
SV PL-110 GRIMINI SV3GLI C.JPG
Ο ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

Άβαταρ μέλους
nektaman
Δημοσιεύσεις: 799
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 23:41
Τοποθεσία: Χανιά Κρήτη

Re: ΓΚΡΙΜΙΝΙ 1831m. ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ SV/PL-110 ΚΥΡΙΑΚΗ 14/04/2013

Δημοσίευση από nektaman » Τρί 04 Ιουν 2013, 22:15

πολύ πολύ ωραία, όσο για τους διαμαρτυρόμενους δείξε κατανόηση φίλε κώστα, δεν καταλαβαίνουν όλοι την "υψηλή" τεχνολογία.... :toot:
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

Άβαταρ μέλους
SV3GLI
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: Σάβ 05 Ιαν 2013, 09:17
Τοποθεσία: ΤΡΙΠΟΛΗ
Επικοινωνία:

Re: ΓΚΡΙΜΙΝΙ 1831m. ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ SV/PL-110 ΚΥΡΙΑΚΗ 14/04/2013

Δημοσίευση από SV3GLI » Τετ 05 Ιουν 2013, 22:52

Ναι Έχεις δίκιο αυτό κάνω :thmbup:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολίγυρτος”