Hellaspath :: Αρχείο ορεινών διαδρομών για GPS στα Ελληνικά βουνά

Εισαγωγή
Χάρτης Βουνών
Νέες Διαδρομές
Διαδρομές
Αναζήτηση Διαδρομών
Νέες Φωτογραφίες
Ποιοί είμαστε
Oδηγίες χρήσης του αρχείου
Oδηγίες καταγραφής Διαδρομών
Xρήσιμα Links
Διαδρομές στο Διαδίκτυο
Αποστολή Διαδρομής
Αποστολή Φωτογραφιών
Forum
Eπικοινωνία
Αρθρογραφία
English

Μέγεθος Γραμματοσειράς:
S | M | L

HellasPath :: Αρχείο ορεινών διαδρομών για GPS στα Ελληνικά βουνά


Διαδρομές

 ΔΙΚΤΗ (ή Λασιθιώτικα Όρη ή Λασιθιώτικες Μαδάρες) - Υψ. 2148 μ.

Νομός:
Aρχεία Σημείων Προορισμού του Βουνού (Waypoints)
Σύνολο Σημείων Waypoints: 24

Aρχείο Σημείων Προορισμού GPS Exchange (GPX): Dikti.gpx

Aρχείο Σημείων Προορισμού OziExplorer (WPT): Dikti.wpt

Aρχείο Σημείων Προορισμού GoogleEarth (KML): Dikti.kml

Aρχείο Σημείων Προορισμού με όλες τις Διαδρομές: Dikti_total.kml

Προβολή της λίστας των Σημείων Προορισμού (Waypoints)

Η κορυφή με το μεγαλύτερο ύψος λέγεται Σπαθί ή Εντίχτης (2.148 μ). Η κύρια κορυφογραμή της Δίκτης βρίσκεται νότια του οροπεδίου Λασιθίου σχηματίζοντας ένα πέταλο γύρω από την δασωμένη κοιλάδα του Σελάκανου. Αποτελείται από τις κορυφές Σκαφιδαράς (1673 μ), Λάζαρος (2.085 μ), Σπαθί (2148 μ) στη βόρεια πλευρά του Σελάκανου και Αφέντης Χριστός (2141 μ) με την ανατολική της προέκταση γνωστή ως Ψαρή Μαδάρα (2094 μ) και Μαδάρα (1783 μ) στη νότια πλευρά. Στα νοτιοανατολικά του οροπεδίου Λασιθίου βρίσκεται ένα δεύτερο μεγάλο οροπέδιο, το Καθαρό στα 1140 μ. Ανατολικά του Καθαρού βρίσκονται οι κορυφές Τσίβη (1664) και Πλατιά Κορυφή (1489). Στα νοτιοδυτικά του οροπεδίου Λασιθίου βρίσκονται οι κορυφές Σαρακηνό (1588 μ), Αφέντης (1571 μ), Τούμπα Μούτσουνας (1538 μ), και Βιργιωμένο όρος (1414 μ). Τέλος Βορειοανατολικά του οροπεδίου Λασιθίου υψώνεται ο όγκος της Σελένας (1559 μ) που στα ανατολικά εκτείνεται στην κορυφή Μαχαιράς (1487 μ). Εκτός από τα οροπέδια Λασιθίου και Καθαρού, στη Δίκτη υπάρχουν ακόμα μερικά μικρότερα όπως το Λιμνάκαρο (1125 μ), η Λάπαθος (1260 μ), ο Ομαλός του Αμιρά (1325 μ), η Έργανος (950 μ) και η Νίσσιμος (930 μ). Αρκετά φαράγγια διασχίζουν τον ορεινό όγκο της Δίκτης. Δύο από αυτά έχουν το όνομα Χαυγάς, το ένα συνδέει τα οροπέδια Καθαρού και Λασιθίου, ενώ το δεύτερο ξεκινάει από την κορυφή Αφέντης Χριστός και αποτελεί την αρχή του ποταμού Αναποδάρη. Επίσης σημαντικά είναι τα φαράγγια της Λαπάθου, της Σαρακίνας και του Μπουφάνη (των γυπαετών) στα νοτιοανατολικά καθώς και της Κριτσάς και του Αδριανού στα ανατολικά. Στον ευρύτερο όγκο της Δίκτης μπορούν να συμπεριληφθούν τα άγριας ομορφιάς και δυσπρόσιτα φαράγγια της Βιάννου όπως της Άρβης του Καλαμιού και της Πορτέλας. Την πλούσια μορφολογία συμπληρώνουν επιβλητικοί γκρεμοί (δέτες) όπως του Λιμνάκαρου, της Ψαρής Μαδάρας και της Εμπάρου/Μηλιαράδων στα νοτιοδυτικά. Σημαντικές ορθοπλαγιές συναντώνται στη ΒΔ πλευρά του Σπαθιού (πάνω από το Λιμνάκαρο), στη δυτική πλευρά του Αφέντη Χριστού (πάνω από την Έργανο), στη βόρεια πλευρά της Ψαρής Μαδάρας (πάνω από το Σελάκανο) και στη βόρεια πλευρά της Τσίβης (Χαλασάς). Όπως και στους άλλους δύο μεγάλους ορεινούς όγκους της Κρήτης η νότια πλευρά της Δίκτης είναι η πιο απότομη με μεγάλες κλίσεις.

Στη Δίκτη βρίσκονται οι πηγές χειμάρων/ποταμών όπως οι Αποσελέμης, στα βόρεια και κεντρικά, ο Αναποδάρης στα νοτιοδυτικά και ο Kρυός ή Σαραντάπηχος ή Ψωριάρης στα νοτιοανατολικά. Η λεκάνη απορροής του Αποσελέμη ξεκινάει νοτίως του οροπεδίου του Καθαρού στα σύνορα των δήμων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας. Στη συνέχεια αφού διασχίσει το οροπέδιο Καθαρού εισέρχεται στο οροπέδιο Λασιθίου μέσω του φαραγγιού του Χαυγά. Επειδή τα νερά του Αποσελέμη δε βρίσκουν υπέργειο πέρασμα από το οροπέδιο Λασιθίου στην κυριολεξία εξαφανίζονται στην περιοχή του Χώνου και υπογείως κατεβαίνουν στην επαρχία Πεδιάδος του νομού Ηρακλείου, όπου βρίσκεται το φράγμα του Αποσελέμη. Τελικά εκβάλλει στο Κρητικό πέλαγος στην περιοχή της Ανάληψης. Ο ανατολικός παραπόταμος του Αναποδάρη πηγάζει από την κορυφή Αφέντης Χριστός και με δυτική ροή διασχίζει την κοιλάδα της Εμπάρου. Στη συνέχεια μετά τη συμβολή και με νότια ροή εκβάλει στο Λυβικό πέλαγος. Ο Κρυός πηγάζει από τις κορυφές Σπαθί (νότια) και Αφέντης Χριστός (ανατολικά) και αφού διασχίσει το Σελάκανο με νοτιοανατολική ροή και στη συνέχεια νότια εκβάλλει στο Λυβικό πέλαγος στο χωριό Μύρτος. Σημαντική είναι επίσης η κοιλάδα της περιοχής του χωριού Ποτάμοι μεταξύ των κορυφών Σελένας/Μαχαιρά στα βόρειοανατολικά και Τσίβης στα νότια όπως και η Γερακιανή λαγκάδα στα δυτικά.

Διαδρομές στο βουνό: 4

1.

Μύθοι – Μεταξοχώρι – Σελάκανο – Μινό – Μύθοι

2.

Άγιος Κωνσταντίνος – Αγία Πελαγία – Τίμιος Σταυρός – Φαράγγι Χαυγά

3.

Αμιράς – οροπέδιο Ομαλού – Κάτω Σύμη – Αμιράς

4.

Φαράγγι Ρόζας


To oροπέδιο Λασιθίου (φωτ. Αβραάμ Αποστολακάκης) (01-10-2010)

Τα Λασιθιώτικα Όρη από το Αρκαλοχώρι (φωτ. Αβραάμ Αποστολακάκης) (20-07-2014)

Το οροπέδιο Λασιθίου (φωτ. Αβραάμ Αποστολακάκης) (19-10-2014)

Προβολή του Χάρτη σε Νέο Παράθυρο


Μύθοι – Μεταξοχώρι – Σελάκανο – Μινό – Μύθοι

Μήκος: 24014 μ.
Υψ. Ανάβαση: 2217 μ.
Υψ. Κατάβαση: 2204 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 1214 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 215 μ.
Τrackpoints: 2200

Προβολή της διαδρομής στο Google Maps

Παρουσίαση αναλυτικού προφίλ της διαδρομής

Dikti.Mythoi-Metaksoxori-Selakano-Mino-Mythoi.gpx

Dikti.Mythoi-Metaksoxori-Selakano-Mino-Mythoi.plt

Dikti.Mythoi-Metaksoxori-Selakano-Mino-Mythoi.kml

Η διαδρομή «Μύθοι – Μεταξοχώρι – Σελάκανο – Μινό – Μύθοι» είναι μία δύσκολη κυκλική ορειβατική διαδρομή η οποία ξεκινάει από τους Μύθους (υψόμετρο 215μ), ανεβαίνει στο Μεταξοχώρι (υψόμετρο 550μ), φτάνει στο υψηλότερο σημείο (1220μ) στο δάσος Σελάκανο, κατεβαίνει στο Μινό (υψόμετρο 650μ) και καταλήγει και πάλι στους Μύθους. Ένα κομμάτι τής διαδρομής αποτελεί το κλασικό Μινωικό Μονοπάτι Μύθων, ενώ σε όλο το τμήμα της πραγματοποιείται ο ομώνυμος αγώνας ορεινού τρεξίματος μήκους 26,3χλμ.

Το σημείο εκκίνησης βρίσκεται στο χωριό Μύθοι Ιεράπετρας του νομού Λασιθίου, που απέχει 20χλμ από την Ιεράπετρα, 57χλμ από τον Άγιο Νικόλαο και 75χλμ από το Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια της δύσκολης διαδρομής μπορούμε να απολαύσουμε το επιβλητικό τοπίο τής νοτιοανατολικής Δίκτης (Λασιθιώτικα Όρη ή Λασιθιώτικες Μαδάρες) του δάσους Σελάκανο και των φαραγγιών Ζωνάρι και Μπουφάνι. Η διαδρομή ξεκινάει από το κέντρο του χωριού, όπως φαίνεται και στο αρχείο καταγραφής, ακολουθώντας την αντίστοιχη πινακίδα που μας οδηγεί στο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων. Η διαδρομή είναι σηματοδοτημένη με ξύλινες ταμπέλες και με πορτοκαλί σημάδια και βέλη πάνω σε βράχια και δέντρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα χρειαστεί να ανοιγοκλείσουμε 2-3 πόρτες σε φράχτες που έχουν μπει για τα ζώα. Στην αρχή κινούμαστε βόρεια σε χωματόδρομο, κόβοντας δρόμο από μονοπάτια, μέχρι να μπούμε οριστικά σε μονοπάτι που ανηφορίζει. Η διαδρομή μας θα γίνει βορειοδυτική, θα διασχίσουμε το φαράγγι Ζωνάρι και μετά από λίγο θα συνεχίσουμε βορειοανατολικά μέχρι να μπούμε και πάλι σε χωματόδρομο. Από εκεί θα κινηθούμε βορειοδυτικά και βόρεια μέχρι να φτάσουμε στο Μεταξοχώρι. Θα συνεχίσουμε στον χωματόδρομο βορειοδυτικά μετά την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στο τέλος του θα μπούμε σε μονοπάτι. Από εδώ και πέρα ξεκινάει το πιο δασώδες τμήμα της διαδρομής, αφού μπαίνουμε στο δάσος Σελάκανο. Θα κινηθούμε βορειοδυτικά σε πλαγιά παράλληλα με το φαράγγι Μπουφάνι (το φαράγγι των γυπαετών) ανηφορίζοντας και στη συνέχεια κατηφορίζοντας μέχρι να φτάσουμε σε πηγή. Από εκεί θα συνεχίσουμε βόρεια, βορειοδυτικά και μετά δυτικά και νοτιοδυτικά περνώντας από αρκετά μελίσσια. Σε λίγο θα φτάσουμε σε πηγή και στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής με ύψος 1220μ. Από εκεί θα συνεχίσουμε κατηφορίζοντας νοτιοανατολικά. Κάποια στιγμή θα μπούμε σε χωματόδρομο και μετά από λίγο θα ανηφορίσουμε δυτικά σε μονοπάτι. Στο τέλος του δύσκολου ανηφορικού κομματιού θα μπούμε σε χωματόδρομο και θα κινηθούμε νότια μέχρι να φτάσουμε στο μετόχι Μινό. Από εκεί θα συνεχίσουμε νότια, νοτιοανατολικά και μετά ανατολικά μέχρι να φτάσουμε στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας. Εκεί θα μπούμε σε χωματόδρομο και θα κατηφορίσουμε νοτιοδυτικά. Κάποια στιγμή θα μπούμε και πάλι σε κατηφορικό και πετρώδες μονοπάτι που θα μας βγάλει στον χωματόδρομο που είχαμε περάσει στην αρχή τής διαδρομής. Από εκεί θα κατηφορίσουμε νότια, κόβοντας και πάλι από μονοπάτι, και θα καταλήξουμε σε λίγο στο χωριό Μύθοι, που αποτελεί και το τέλος της διαδρομής. Η συνολική διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 8 ώρες.

Καταγραφή διαδρομής: Αποστολακάκης Αβραάμ


Άγιος Κωνσταντίνος – Αγία Πελαγία – Τίμιος Σταυρός – Φαράγγι Χαυγά

Μήκος: 6941 μ.
Υψ. Ανάβαση: 798 μ.
Υψ. Κατάβαση: 828 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 1154 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 829 μ.
Τrackpoints: 769

Προβολή της διαδρομής στο Google Maps

Παρουσίαση αναλυτικού προφίλ της διαδρομής

Dikti.Ag_Konstantinos-Ag_Pelagia-Timios_Stavros-Xavga.gpx

Dikti.Ag_Konstantinos-Ag_Pelagia-Timios_Stavros-Xavga.plt

Dikti.Ag_Konstantinos-Ag_Pelagia-Timios_Stavros-Xavga.kml

Η διαδρομή «Άγιος Κωνσταντίνος – Αγία Πελαγία – Τίμιος Σταυρός – Φαράγγι Χαυγά» είναι μία μέσης δυσκολίας ορειβατική διαδρομή η οποία ξεκινάει από το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος του οροπεδίου Λασιθίου (υψόμετρο 825μ), διέρχεται από το εκκλησάκι τής Αγίας Πελαγίας (υψόμετρο 850μ), ανεβαίνει στο εκκλησάκι τού Τιμίου Σταυρού (υψόμετρο 1150μ), κατέρχεται το φαράγγι Χαυγά (υψόμετρο 900μ) και καταλήγει και πάλι στο οροπέδιο Λασιθίου.

Το σημείο εκκίνησης (που απέχει περίπου 53χλμ από τον Άγιο Νικόλαο και 57χλμ από το Ηράκλειο) βρίσκεται στο χωριό Άγιος Κωνσταντίνος στο οροπέδιο Λασιθίου, οπότε σταθμεύουμε τα οχήματά μας. Η διαδρομή είναι σηματοδοτημένη στο μεγαλύτερο μέρος της και αποτελεί τμήμα τού διεθνούς μονοπατιού Ε4. Από τον Άγιο Κωνσταντίνο κινούμαστε νότια σε δρόμο και χωματόδρομο, περνώντας ανάμεσα από καλλιέργειες και τις δύο μεγάλες λιμνοδεξαμενές τού οροπεδίου Λασιθίου. Στο τέλος τού χωματόδρομου και στους πρόποδες της Δίκτη βρίσκεται το εκκλησάκι τής Αγίας Πελαγίας. Από εκεί ξεκινά κακοτράχαλος χωματόδρομος και ανηφορικό μονοπάτι με κατεύθυνση νοτιοανατολική. Στην αρχή υπάρχουν δέντρα ενώ μετά δεν υπάρχει σημαντική βλάστηση. Μετά από λίγο θα συναντήσουμε και πάλι δέντρα και η πορεία μας θα γίνει ανατολική πλησιάζοντας το εκκλησάκι τού Τιμίου Σταυρού το οποίο μπορούμε να επισκεφτούμε. Από εκεί θα κινηθούμε βόρεια και θα βρούμε κατηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει ανατολικά και βορειοανατολικά στο φαράγγι Χαυγά, το οποίο θα κατέβουμε με προσοχή. Στο τέλος τού μονοπατιού θα φτάσουμε στην κοίτη τού φαραγγιού όπου κάποιους μήνες υπάρχει νερό. Από εκεί θα κινηθούμε βόρεια και στο τέλος τού φαραγγιού βορειοδυτικά, θα περάσουμε ένα μικρό φράγμα και θα βγούμε και πάλι στο οροπέδιο Λασιθίου που αποτελεί και το τέλος τής διαδρομής. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 4 ώρες και μεταβάλλεται ανάλογα με το σημείο εκκίνησης ή τερματισμού που θα επιλέξουμε στο οροπέδιο Λασιθίου (στο αρχείο έχει καταγραφεί η αντίστροφη πορεία).

Καταγραφή διαδρομής: Αποστολακάκης Αβραάμ


Κινούμενοι από Άγιο Κωνσταντίνο προς φαράγγι Χαυγά (φωτ. Αβραάμ Αποστολακάκης) (19-10-2014)

Πλησιάζοντας το εκκλησάκι τής Αγίας Πελαγίας (φωτ. Αβραάμ Αποστολακάκης) (19-10-2014)

Το οροπέδιο Λασιθίου (φωτ. Αβραάμ Αποστολακάκης) (19-10-2014)

Το εκκλησάκι τού Τιμίου Σταυρού (φωτ. Αβραάμ Αποστολακάκης) (19-10-2014)

Το φαράγγι Χαυγά από ψηλά (φωτ. Αβραάμ Αποστολακάκης) (19-10-2014)

Η πετρώδης έξοδος του φαραγγιού Χαυγά (φωτ. Αβραάμ Αποστολακάκης) (19-10-2014)

Αμιράς – οροπέδιο Ομαλού – Κάτω Σύμη – Αμιράς

Μήκος: 19889 μ.
Υψ. Ανάβαση: 2474 μ.
Υψ. Κατάβαση: 2471 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 1424 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 722 μ.
Τrackpoints: 1803

Προβολή της διαδρομής στο Google Maps

Παρουσίαση αναλυτικού προφίλ της διαδρομής

Dikti.Amiras-Omalos-Kato_Symi-Amiras.gpx

Dikti.Amiras-Omalos-Kato_Symi-Amiras.plt

Dikti.Amiras-Omalos-Kato_Symi-Amiras.kml

Η διαδρομή «Αμιράς – οροπέδιο Ομαλού – Κάτω Σύμη – Αμιράς» είναι μία δύσκολη κυκλική ορειβατική διαδρομή η οποία ξεκινάει από το ηρώο Αμιρά Βιάννου (υψόμετρο 700μ), ανεβαίνει στο οροπέδιο Ομαλού (υψόμετρο 1350μ), περνάει από την Κάτω Σύμη (υψόμετρο 800μ) και καταλήγει και πάλι στο ηρώο Αμιρά. Σε αυτήν τη διαδρομή πραγματοποιείται ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Νότιας Δίκτης μήκους 21,3χλμ.

Το σημείο εκκίνησης βρίσκεται στο ηρώο Αμιρά Βιάννου τού νομού Ηρακλείου (που απέχει 59χλμ από το Ηράκλειο και 70χλμ από τον Άγιο Νικόλαο) οπότε και σταθμεύουμε τα οχήματά μας. Κατά τη διάρκεια της δύσκολης διαδρομής μπορούμε να απολαύσουμε το άγριο τοπίο των Λασιθιώτικων Ορέων, το οροπέδιο Ομαλού (Χώνος), το δάσος βόρεια της Κάτω Σύμης και τη θέα προς το Λιβυκό Πέλαγος από το «Παραδείσου Κούτελο». Η διαδρομή είναι στο μεγαλύτερο μέρος της σηματοδοτημένη με κορδέλες, πορτοκαλί σημάδια και βέλη πάνω σε βράχια και δέντρα από τον αντίστοιχο αγώνα δρόμου, ωστόσο θέλει προσοχή σε κάποια σημεία. Στην αρχή ανηφορίζουμε βορειοανατολικά και βόρεια σε δρόμο, έχοντας το χωριό Αμιρά στα ανατολικά, και μετά ανηφορίζουμε ανατολικά σε χωματόδρομο περνώντας βόρεια από τον οικισμό Μουρί. Κινούμενοι ανατολικά και βόρεια θα φτάσουμε στο εκκλησάκι τής Αγίας Μαρίνας, βόρεια από το χωριό Κεφαλόβρυση. Σε λίγο θα βγούμε από τον χωματόδρομο και θα ανηφορίσουμε σε μονοπάτι μέσα σε δάσους με πεύκα και πρίνους, που αποτελεί και το πιο δύσκολο κομμάτι τής διαδρομής. Όσο κερδίζουμε ύψος το έδαφος γίνεται και πιο πετρώδες μέχρι να φτάσουμε στο μέγιστο υψόμετρο της διαδρομής στα 1400μ. Μετά θα κατηφορίσουμε απολαμβάνοντας τη θέα τού οροπεδίου Ομαλού και των γύρω βουνών. Από το οροπέδιο θα κινηθούμε ανατολικά και στο τέλος του θα μπούμε σε χωματόδρομο. Σε λίγο θα ακολουθήσουμε τον χωματόδρομο που κατηφορίζει νότια μέσα σε δάσος. Στο τέλος τού χωματόδρομου θα μπούμε σε δασωμένο μονοπάτι που οδηγεί στο σημείο «Παραδείσου Κούτελο» που προσφέρει πανοραμική θέα προς τα νότια και το Λιβυκό Πέλαγος. Από το «Παραδείσου Κούτελο» θα κινηθούμε βορειοανατολικά σε μονοπάτι και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε νοτιοανατολικά μέχρι να πλησιάσουμε από τα δυτικά το χωριό Κάτω Σύμη, στο πιο κατηφορικό κομμάτι τής διαδρομής. Από εκεί θα κινηθούμε δυτικά σε μονοπάτι και μετά σε χωματόδρομο που οδηγεί στον οικισμό Άνω Πεύκο. Από εκεί θα κινηθούμε δυτικά σε μονοπάτι και ανηφορικό χωματόδρομο μέχρι να φτάσουμε στο σημείου που είχαμε μπει στο δάσος μετά το εκκλησάκι τής Αγίας Μαρίνας, βόρεια από το χωριό Κεφαλόβρυση. Από εκεί ο χωματόδρομος που κατηφορίζει θα μας βγάλει βόρεια από τον οικισμό Μουρί και μετά ο δρόμος νότια στο ηρώο Αμιρά, που αποτελεί και το τέλος τής διαδρομής. Η συνολική διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 7 ώρες.

Καταγραφή διαδρομής: Αποστολακάκης Αβραάμ


Φαράγγι Ρόζας

Μήκος: 1396 μ.
Υψ. Ανάβαση: 149 μ.
Υψ. Κατάβαση: 416 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 642 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 326 μ.
Τrackpoints: 128

Προβολή της διαδρομής στο Google Maps

Παρουσίαση αναλυτικού προφίλ της διαδρομής

Dikti.Faragi-Rozas.gpx

Dikti.Faragi-Rozas.plt

Dikti.Faragi-Rozas.kml

Το φαράγγι της Ρόζας αποτελεί παρακλάδι του φαραγγιού της Αμπέλου (το οποίο διασχίζεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο). Στο σημείο που ξεκινά το μονοπάτι έχουν τοποθετηθεί πινακίδες. Το μονοπάτι αρχικά είναι γενικά ίσιο με μικρή ανηφορική κλίση και κινείται παράλληλα με την κοίτη. Δεξιά και αριστερά βρίσκονται απόκρημνα κάθετα βράχια που εντυπωσιάζουν. Μετά από λίγο περπάτημα συναντάμε ένα πέτρινο «αμφιθέατρο» (waypoint AMFITHEATRO), που βρίσκεται στην κοίτη και έχει δημιουργηθεί με τη ροή του νερού. Συνεχίζοντας, το μονοπάτι γίνεται όλο και πιο ανηφορικό και ξεφεύγει από την κοίτη για να ανέβει ψηλότερα. Σε κάποια σημεία που γίνεται πιο απότομο έχουν τοποθετηθεί και ξύλινα ή μεταλλικά κιγκλιδώματα. Τελικά, η διαδρομή καταλήγει ψηλά σε ένα παρατηρητήριο από το οποίο υπάρχει εντυπωσιακή θέα σε όλο το φαράγγι αλλά και στα πουλιά που πετούν πάνω από αυτό (waypoint Paratiritirio)

Καταγραφή διαδρομής: Αποστολάκης Γιώργος© 2009-2018 Hellas Path Team
Σχεδιασμός και κατασκευή της σελίδας Νίκος Κρούπης