Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Άβαταρ μέλους
nkroup
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 419
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 19:22
Τοποθεσία: Ελάτη, Τρικάλων
Επικοινωνία:

Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από nkroup » Τρί 11 Φεβ 2014, 20:08

Σας στέλνω αναδημοσίευση του άρθρου από την σελίδα tameteora.gr
Εδώ είναι το πλήρες άρθρο http://tameteora.gr/index.php?option=co ... E.facebook

Σε επικαιροποίηση των υφισταμένων ρυθμίσεων με νέα ρυθμιστικά και απαγορευτικά μέτρα, αναφορικά με τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες εντός του αρχαιολογικού χώρου των Μετεώρων, πρόκειται να προχωρήσουν το Υπουργείο Πολιτισμού και η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο λόγος, όπως αναφέρει σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε στον Δήμο Καλαμπάκας η 19η ΕΒΑ, είναι ότι δραστηριότητες και δράσεις που ασκούνται εντός του αρχαιολογικού χώρου των Μετεώρων αυξάνονται συνεχώς και πολλές από αυτές είναι άτοπες και όχι συμβατές με τη διττή σημασίαν του χώρου.

Για τις προτάσεις έχει ενημερωθεί ο Δήμος Καλαμπάκας, ο οποίος με τη σειρά του έχει ζητήσει τη γραπτή άποψη των φορέων (Δημοτική Κοινότητα Καλαμπάκας, Τ.Κ. Καστρακίου, Κυνηγετικό Σύλλογο, Ένωση Ξενοδόχων, Εμπορικό Σύλλογο, ΜΟΛΕΚ, ΑΛΑΜ, ΕΒΕ, ΣΤΕΜ, ΤΑΞΙ, ΟΛΚ, ΟΣΚ, Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων, ΜΑΣΚ, ΕΜΟΚ, Ποδηλατικό Σύλλογο, Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής, ΑΣ Μετέωρα, «Βράχο» Καστρακίου, Κτηνοτρόφων). Η προθεσμία που δόθηκε είναι 10 ημέρες (ημερομηνία εγγράφου 6/2) και το θέμα θα συζητηθεί κατόπιν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη γίνει μια σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των παραπάνω φορέων.


Οι νέες προτεινόμενες απαγορεύσεις
Πέραν των όσων ισχύουν μέχρι σήμερα, προτείνονται να απαγορεύονται και τα κάτωθι:

1. Κινηματογράφηση, βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση για επαγγελματική, εμπορική και διαφημιστική χρήση, συμπεριλαμβανομένων και των φωτογραφήσεων – βιντεοσκοπήσεων γάμου.

2. Αναρρίχηση επί των βράχων – σχοινοβασία. Ως επιτρεπόμενα πεδία δραστηριότητας προτείνονται:
- Το σύμπλεγμα των βραχωδών σχηματισμών που εκτείνονται ΒΔ. του βράχου της Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου, που είναι γνωστό σους αναρριχητές με τις εξής επωνυμίες: Πέτρα που κρένει, Δισκοπότηρο, Καλυμμαύχι, Δίδυμοι Πύργοι, Πέτρα του Βοσκού, Αμπελοφύλακας, Καμπάνα, Πύργος Καστρακίου, Τοίχος του Γύπα, Μπουλάτα, Τοίχος Των Αυλών..
- Το σύμπλεγμα 6 ανώνυμων βράχων που κείνται του βράχου της Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου και προς τα δεξιά του αγροτικού δρόμου, που οδηγεί στην Ι.Μ. Υπαπαντής.
- Το σύμπλεγμα των βραχωδών σχηματισμών που κείνται έναντι της Ι.Μ. Ρουσάνου και ανατολικά του βράχου του Στύλου ή του Αγίου Πνεύματος, στον οποίο βρίσκεται και το σπηλαιώδες ασκητήριον «Φυλακές των Μοναχών», με τις επωνυμίες «Κουμαριές», «Παλαιοκρανιές», «Τείχος Α και Β» και «Σορλωτή». (Μόνο στη ΝΔ. τους πρόσοψη, δηλ. προς τον οικισμό του Καστρακίου – θα απαγορεύεται στο ΒΔ. μέρος τους, διότι έχει οπτική επαφή με τις ενεργές μονές). Η αναρρίχηση θα επιτρέπεται μόνο με την παραδοσιακή μέθοδο αναρρίχησης και με τη χρήση παραδοσιακών υλικών.

Προτείνεται επίσης να απαγορεύεται και η σχοινοβασία (highline), σαν καταστροφική για τους βράχους δραστηριότητα.

3. Διάφορα αεραθλήματα: Ελεύθερη πτώση ανθρώπων με ή χωρίς αλεξίπτωτο (base jumping) από βράχους, πτήση με στολή που διαθέτει φτερούγες (wingsuit), χειρισμός και πτήση κάθε κατηγορίας αερομοντέλων.

4. Άλλες δραστηριότητες όπως:
α) Η εκτέλεση αγώνων με μοτοσικλέτες απλές ή ανωμάλων διαδρομών (enduro) και αυτοκινήτων κάθε τύπυο στο οδικό δίκτυο των Μετεώρων
β) Η θήρα στον αρχαιολογικό χώρο των Μετεώρων
γ) Η διαμονή στην ύπαιθρο εντός των ασκητηρίων, των προσευχαδίων και των λοιπών σπηλαίων και βράχων.
δ) Η εγκατάσταση οργανωμένης κατασκήνωσης και μεμονωνμένων σκηνών, ή η στάση – στάθμευση με σκοπό τη διανυκτέρευση τροχόσπιτων και τροχοβιλών.

Για την ποδηλασία: Προτείνεται να είναι επιτρεπτή μόνον η διέλευση των ποδηλάτων στο οδικό δίκτυο των Μετεώρων κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για περιπατικές διαδρομές επί των μονοπατιών και μόνον, που υφίστανται εντός του Αρχαιολογικού χώρου.

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 790
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από pankan » Τετ 12 Φεβ 2014, 09:40

Οι παπάδες των Μετεώρων, αυτοί οι θεομπαίχτες που έχουν μετατρέψει τα μοναστήρια σε μηχανές παραγωγής χρήματος, που έχουν βανδαλίσει με κάθε τρόπο βυζαντινά μνημεία χτίζοντας μέχρι και ασανσέρ στα βράχια, δεν σταματάνε με τίποτα.
Και πολύ φοβάμαι ότι και η τοπική κοινωνία θα είναι μαζί τους γιατί εκεί είναι το χρήμα. Είναι πλήθη οι "προσκυνητές" που έρχονται (κυρίως από ανατολικές χώρες) για να αφήσουν ζεστά λεφτά. Μόνο αυτά μετράνε.
Εγώ ένα μόνο μπορώ να ευχηθώ: Να τους κάψει ο θεός.

Έγραψε και το Ανεβαίνοντας για το θέμα. Διαλέγω μερικά αποσπάσματα από το κείμενό του:

Που (θα) επιτρέπεται τελικά η αναρρίχηση στα Μετέωρα; Ουσιαστικά πουθενά. Από τα 80 περίπου Μετεωρικά βράχια που σκαρφαλώνονται σήμερα, θα απομείνουν με το ζόρι 10 κι αυτά όχι απαραίτητα από όλες τις όψεις τους. Έτσι διαδρομές όπως π.χ. στην Υψηλοτέρα, στο Άγιο Πνεύμα, στα Αμπάρια ή στην Ντούπιανη και το Πυξάρι, θα είναι απαγορευμένες για αναρρίχηση, αφού η λογική της απαγόρευσης είναι να μην ασκείται η αναρρίχηση όπου υπάρχει οπτική επαφή με μοναστήρι, αλλά και όπου υπάρχουν υπολείματα παλιών μονών και ασκηταριών. Δηλαδή παντού.
...
Ενόψει αυτών σας γνωρίζουμε, ότι επί εκείνων των βράχων, επί των οποίων υφίστανται εν ενεργεία μονές ή κατάλοιπα μονών που ήταν εν ενεργεία, καθώς και σε βράχους που έχουν οπτική επαφή με αυτούς, δεν πρέπει να επιτραπεί η δραστηριότητα αυτή.
Ωστόσο, οι βραχώδεις σχηματισμοί που δημιουργούν το Μετεωρίτικο σύμπλεγμα είναι πανταχόθεν ορατοί και με αμοιβαία οπτική επαφή μεταξύ τους.
...
Είναι χαρακτηριστικό των προθέσεων, ότι ακόμα και για αγώνες ποδηλασίας σε δημόσιο δρόμο, απαιτείται (σύμφωνα με το σκεπτικό) μοναστική άδεια, ενώ οι νέες δραστηριότητες όπως το Basejump και το wmgsuit, θεωρούνται ανεπιθύμητες (παρ' όλο που δε χρειάζονται καμμια μόνιμη εγκατάσταση και εξοπλισμό).
Είναι προφανές, ότι οι κύκλοι που προωθούν αυτό το πλαίσιο, δε περιμένουν να εφαρμοσθεί πλήρως, αλλά να "παζαρέψουν" με την τοπική κοινωνία. Το σίγουρο είναι, ότι η αναρρίχηση στα Μετέωρα δεν θα είναι πια η ίδια, αν εφαρμοστούν έστω και εν μέρη τα παραπάνω.
...

Πάρτε και δύο φωτογραφίες από την Υψηλοτέρα για να θυμόμαστε πως ήταν.
Συνημμένα
10332.JPG
10062.JPG

Άβαταρ μέλους
nektaman
Δημοσιεύσεις: 795
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 23:41
Τοποθεσία: Χανιά Κρήτη

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από nektaman » Τετ 12 Φεβ 2014, 14:26

ναι ρε παιδιά αλλά με το συμπάθειο,...που είναι οι φορείς της περιοχής , στο κείμενο που ανέβασε ο Νικόλας δεν είδα κανένα ορειβατικό-φυσιολατρικό σύλλογο, άμα παίζουν μόνοι τους μπάλα τι περιμένουμε να γίνει ???
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

kpaschalo
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: Τετ 17 Οκτ 2012, 12:23
Τοποθεσία: Αθήνα, Βέροια

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από kpaschalo » Τετ 12 Φεβ 2014, 14:31

αν παμε 100-200 νοματαιοι και αρχισουμε να σκαρφαλώνουμε θα μας μπουζουδιάσουν όλους ή ......?????????

jtj
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: Παρ 26 Οκτ 2012, 00:40
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από jtj » Τετ 12 Φεβ 2014, 17:11

ρε π@στη αυτο με την οπτικη επαφή δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδη αυτοι που σκαρφαλώνουν τι κάνουν? βγάζουν τις π@@τσες τους εξω και φοβούνται οι παπάδες μην τις δούν οι καλόγριες?

Άβαταρ μέλους
kyro
Δημοσιεύσεις: 139
Εγγραφή: Τετ 17 Οκτ 2012, 11:54
Τοποθεσία: Γαλάτσι (196μ)

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από kyro » Τετ 12 Φεβ 2014, 19:02

kpaschalo έγραψε:αν παμε 100-200 νοματαιοι και αρχισουμε να σκαρφαλώνουμε θα μας μπουζουδιάσουν όλους ή ......?????????
αξίζει να πάμε και να δούμε...

Άβαταρ μέλους
Miltos
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: Παρ 19 Οκτ 2012, 05:23
Τοποθεσία: http://beliaswines.gr

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από Miltos » Τετ 12 Φεβ 2014, 20:17

Εδώ ούτε καν η ΕΟΟΑ δεν βγήκε ακόμα να πει κάτι από τους συλλόγους περιμένετε? Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε μια επανάληψη του πεδίου της βέροιας (πρώιν πλέον) που είχαν μπουζουριάσει 2 αναρριχητές

Άβαταρ μέλους
yannisdelta
Δημοσιεύσεις: 666
Εγγραφή: Πέμ 11 Οκτ 2012, 17:35

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από yannisdelta » Πέμ 13 Φεβ 2014, 18:00

Μίλτο μην είσαι τόσο αρνητικός κι οι σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί κι η ΕΟΟΑ είναι έτοιμη να δράσει. Το θέμα είναι ότι όλα πήγαν να περάσουν στη ζούλα και κανείς δεν ήξερε τίποτα ! Η ΟΛ Καλαμπάκας το έμαθε μόλις τη Κυριακή.
Το όλο θέμα το χειρίζεται η έφορος Βυζαντινών αρχαιοτήτων της περιοχής, με υποκίνηση υποθέτω των μονών. Μάλιστα μέσα στις αιτιάσεις είναι και ο τραυματισμός των βράχων από τα βύσματα, που μάλιστα διαπιστώθηκε με αυτοψία !!!!!!
Πάντως όλη η τοπική κι η ορειβατική κοινότητα είναι αντίθετη και περιμένει να το δείξει στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει μάλλον στις 20/2.
Αλλά να πω και κάτι; που ήταν οι αναρρίχητές που κόπτονται για τα Μετέωρα στη πανελλήνια του Σεπτέμβρη. Καμιά 50άρια ήμασταν στο κάμπινγκ και δεν σκαρφάλωσαν ούτε 20. Για να μαζευτούμε τον επόμενο Σεπτέμβρη 1000 άτομα να δούν οτι υπάρχει κι η αναρρίχηση στα Μετέωρα!! Και μάλλον μια έκτακτη πανελλήνια συνάντηση μέσα στην άνοιξη δεν θα ήταν κι άσχημη ιδέα, γιατί στη βράση κολλάει το σίδερο.....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yannisdelta την Πέμ 13 Φεβ 2014, 18:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
yannisdelta
Δημοσιεύσεις: 666
Εγγραφή: Πέμ 11 Οκτ 2012, 17:35

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από yannisdelta » Πέμ 13 Φεβ 2014, 18:04

jtj έγραψε:ρε π@στη αυτο με την οπτικη επαφή δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδη αυτοι που σκαρφαλώνουν τι κάνουν? βγάζουν τις π@@τσες τους εξω και φοβούνται οι παπάδες μην τις δούν οι καλόγριες?
Όχι βέβαια, αλλά παλαιότερα είχαν γίνει παράπονα από τις μονές ότι κάποιοι σκαρφάλωναν γυμνοί, από τη μέση και πάνω βέβαια, αλλά κι έβριζαν. Πρέπει κι από τη μεριά μας να δείξουμε ένα σεβασμό στο μοναστικό στοιχείο, όσο κι αν μην συμφωνούμε μ' αυτό. Από τις αντιπαλότητες και τις απαγορεύσεις κανένας δεν βγαίνει κερδισμένος

drosoulitis
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Τετ 17 Οκτ 2012, 14:37

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από drosoulitis » Τρί 04 Μαρ 2014, 16:09

Υπάρχει κάποια εξέλιξη με το ζήτημα; Στο δημοτικο συμβουλιο (αν τελικα εγινε) τι αποφασιστηκε;

Άβαταρ μέλους
Γιάννης Τζίμας
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: Τετ 17 Οκτ 2012, 15:26

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από Γιάννης Τζίμας » Τετ 05 Μαρ 2014, 09:26

Δυστυχώς τα Μετέωρα -σαν πεδίο παραδοσιακής αναρρίχησης- έχουν υποχωρήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Τώρα είναι στα πάνω της η Κάλυμνος (και άλλα πεδία) για τους νέους sport αναρριχητές και όχι μόνο.
Οι παραδοσιακοί Γερμανοί μεγάλωσαν και δεν πολυφαίνονται καινούργιοι, άλλες εθνικότητες ποτέ δεν είχαν σημαντική παρουσία (εκτός κάποιο διάστημα παλιότερα από Τσέχους) και οι δικοί μας τα σνομπάρουν (ή τα φοβούνται για τις μακρινές ασφάλειες), ενώ και οι ντόπιοι αξιόλογοι αναρριχητές έχουν απορροφηθεί από τον αμείλικτο βιοπορισμό.
Θλίβομαι, γιατί αγαπώ πολύ τα Μετέωρα, όπου έχω ζήσει αξέχαστες εμπειρίες την τελευταία εικοσαετία, όχι μόνο αναρριχητικές και πεζοπορικές - εξερευνητικές αλλά και μικρών διακοπών στο γνωστό camping.

Επί του προκειμένου δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πάει στράφι μια τεράστια δουλειά που έχει γίνει στα τελευταία σαράντα χρόνια. Ο σύλλογός μας (ΠΟΑ) έχει ήδη πάρει απόφαση για ενέργειες. Ας σκεφτούμε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για τα Μετέωρα πως θα ενισχύσουμε τον Ο.Σ. Καλαμπάκας στην αυτονόητη απαίτηση για να μην υπάρξουν απαγορεύσεις στην αναρρίχηση, δηλαδή να συνεχίσει να ισχύει το μέχρι σήμερα status, όταν μάλιστα -όπως είναι γνωστό- ο μεγάλος Dietrich Hasse είχε πάρει την έγκριση της Μητρόπολης Τρικκάλων για αναρρίχηση σε όλους τους βράχους, εκτός από αυτούς που υπάρχουν εν ενεργεία Μοναστήρια.

Μήπως είναι μια καλή ιδέα η συλλογή υπογραφών; Ποιος φορέας θα πάρει την πρωτοβουλία;


_______________
Η Γνώση Απελευθερώνει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γιάννης Τζίμας την Πέμ 06 Μαρ 2014, 10:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

GLA
Δημοσιεύσεις: 259
Εγγραφή: Τετ 03 Οκτ 2012, 08:26
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Re: Η "ομορφιά" του σκαρφαλώματος στα Μετέωρα

Δημοσίευση από GLA » Τρί 18 Μαρ 2014, 23:08

Οι Κινέζοι δεν βάζουν μόνο ασφάλειες στους αντίστοιχους βράχους που έχουν.
Συνημμένα
Κίνα.jpg

jtj
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: Παρ 26 Οκτ 2012, 00:40
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: Η "ομορφιά" του σκαρφαλώματος στα Μετέωρα

Δημοσίευση από jtj » Τρί 18 Μαρ 2014, 23:38

Η κινεζια κανει γενικοτερα τα παντα για να ξευτιλισει την μακραιωνη ιστορια της. Μια γεννια απλιστων καμια φορα φτανει

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 790
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Η "ομορφιά" του σκαρφαλώματος στα Μετέωρα

Δημοσίευση από pankan » Τετ 19 Μαρ 2014, 07:50

Εδώ εμείς αφήσαμε μια πολύ μικρή ομάδα παπάδων να βεβηλώσουν ένα μεσαιωνικό μνημείο κτίζοντας μέχρι και ασανσέρ στα Μετέωρα και κρίνουμε κάποιους άλλους που έκτισαν μια σκάλα που ίσως αφορά χιλιάδες άτομα, σε ένα μέρος που δεν ξέρουμε τι είναι.
Ας μείνουμε στα δικά μας χάλια με τα Μετέωρα που δεν είναι και λίγα και είναι και εντός θέματος.

jtj
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: Παρ 26 Οκτ 2012, 00:40
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: Η "ομορφιά" του σκαρφαλώματος στα Μετέωρα

Δημοσίευση από jtj » Τετ 19 Μαρ 2014, 09:40

Κανεις λαθος. Οι παπαδες προστατευουν το μνημειο. Δεν βλεπεις που ανοιγουν μεχρι και παρκινγκ με μπουλντοζες?

Άβαταρ μέλους
yannisdelta
Δημοσιεύσεις: 666
Εγγραφή: Πέμ 11 Οκτ 2012, 17:35

Re: Η "ομορφιά" του σκαρφαλώματος στα Μετέωρα

Δημοσίευση από yannisdelta » Πέμ 20 Μαρ 2014, 00:06

GLA έγραψε:Οι Κινέζοι δεν βάζουν μόνο ασφάλειες στους αντίστοιχους βράχους που έχουν.
Αυτό είναι μια κινέζικη via feratta !!!!

jtj
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: Παρ 26 Οκτ 2012, 00:40
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από jtj » Πέμ 20 Μαρ 2014, 00:25

Το σκ που πέρασε ήμουν pierra Creta. Ο εκει Πάπας των χωριών ζωνιανά, λιβάδια ανωγεια -παπά Αντρέας όχι μόνο δεν ασχοληθηκε με τις γελοιότητες τύπου Μετεώρων αλλα βοήθησε να γίνει ο αγώνας. Στο τέλος ο κλαουδατος του έδωσε δώρο τα σκι του και ο Παπας του υποσχέθηκε του χρόνου να μάθει σκι και να ανεβεί στον τίμιο Σταύρο με τα σκι και να κατέβει. Αυτα να τα βλέπουν στο αδερφατο το Μετεώρων.

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 790
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από pankan » Πέμ 20 Μαρ 2014, 07:00

Ο παπάς των Ζωνιανών ε;
Στα Μετέωρα οι παπάδες βλέπουν το χρήμα να έρχεται από συντηρητικές ανατολικοευρωπαίες θεούσες, που κοιτάνε παράξενα το ελεύθερο πνεύμα του πολύχρωμου πλήθους των αναρριχητών.
Ενώ στα Ζωνιανά ο παπάς βλέπει τους σκιέρ ελεύθερους, τους βλέπει πολύχρωμους, και σου λέει ορίστε καταναλωτές των τοπικών αγροτικών προϊόντων.
Τα πάντα εξηγεί η οικονομία.

ΥΓ Γιατί δεν γράφεις δυο λόγια να μας πεις τι έγινε στον αγώνα;

jtj
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: Παρ 26 Οκτ 2012, 00:40
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από jtj » Πέμ 20 Μαρ 2014, 08:46

Κοιτά εν μέρει έχεις δίκιο σε αυτο που λες. Βέβαια τα μεγέθη είναι δυσανάλογα για να εξισωθουν έτσι απλά.

Άβαταρ μέλους
nektaman
Δημοσιεύσεις: 795
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 23:41
Τοποθεσία: Χανιά Κρήτη

Re: Νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στα Μετέωρα

Δημοσίευση από nektaman » Πέμ 20 Μαρ 2014, 14:05

τα φράγκα είναι που χαλούν τους ανθρώπους μάγκες, τα φράγκα στην κρήτη και στα άλλα νησιά δεν είναι στα κορακοβούνια σε αντίθεση με άλλα ορεινά μέρη που πραγματικά περιμένουν τρίβωντας τα χέρια τους τον κόσμο. Αν ζητήσεις ένα μπουκάλι νερό στου καλλέργη μπορεί να το πιείς και τζάμπα, αν πράξεις το αυτό σε τίποτα Αλπεις μπορεί να το θυμάσαι για πολύ καιρό μετά......

και πείτε μας ρε σεις τίποτα και για τον αγώνα..
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναρρίχηση trad & sport”