Σελίδα 1 από 1

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΓΡΑΦΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετ 24 Ιούλ 2013, 19:52
από kos_gia
Ύπαρχει μια σκέψη για μια κυκλική 3ήμερη ή 4 ήμερη διαδρομή ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΛΙΑΚΟΥΡΑ-ΦΤΕΡΗ-ΑΣΠΡΟΡΕΜΑ-ΕΠΙΝΙΑΝΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και συλλέγω πληροφορίες
Γνωρίζω πως η περιοχή δεν είναι και η πιο διάσημη δηλαδή πολλά μονοπάτια κλείνουν ή χαλάνε,όπως και ότι δεν υπάρχει σήμανση.Επίσης και ότι υπάρχουν κάποια σημεία που είναι εκτεθειμένα και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή(ειδικά με βαρύ σακίδιο).
Έχω πάρει πληροφορίες από τους παρακάτω
http://www.anevenontas.gr/issues/58/#/43/zoomed
http://allougialou.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html
http://www.oreibasia.gr/forum/showthrea ... 4%DD%F1%E7
http://www.oreibasia.gr/forum/showthrea ... C%F6%F9%ED

Θα ήθελα πληροφορίες κυρίως για την βόρεια κορυφογραμμή της φτέρης και την κατάβαση στη θέση παλούκια και την διαδρομή παλούκα-οικισμό ασπρόρεμα.
Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι η διάσχιση του ασπρόρεματος σε όλες τις περιγραφές ήταν από επινιανιά προς ασπρόρεμα και όχι αντίθετα.Υπάρχει κάποιος λόγος?

ότι νομίζει κανείς χρήσιμο μου λέει π.χ.στη διαδρομή επινιανιά-μοναστηράκι μια παράκαμψη στο ρέμα της φτέρης στα στενά αξίζει τον κόπο

Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΓΡΑΦΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 25 Ιούλ 2013, 07:52
από vasilis
Πολύ όμορφα μέρη!!
Από Φτέρη (κορυφή) δεν έχεις πρόβλημα, ακολουθείς την κορυφογραμμή βόρεια και τα σημάδια που υπάρχουν τα οποία σε πολλά σημεία σε πάνε εκτός κορυφογραμμής παρακάμπτοντας τα πολύ εκτεθειμένα μέρη. Φτάνοντας σε διάσελλο πριν την κορυφή Γιδόκαστρο βλέπεις από κάτω δεξιά τα "Παλούκια" και κατεβαίνεις ακολουθώντας το μονοπάτι για κάτω. Επίσης μπορείς να διακρίνεις το μονοπάτι που φεύγει από τις στάνες και τραβερσάροντας κάτω από την Κουρούνα και την Πλάκα σε βγάζει σε διάσελλο (πριν την όμορφη κορυφογραμμή του Μπαλτενησίου) από όπου βλέπεις κάτω χαμηλά το Ασπρόρεμα. Ακολουθείς το μονοπάτι που κατεβαίνει από το διάσελλο και βγαίνεις στο ρέμα. Μέσω δρόμου σε λίγη ώρα είσαι στον ομώνυμο οικισμό. Καφεδάκι στην υπέρ φιλόξενη κυρά Ζαρκαδούλα και βουρ για Επινιανά!
ΥΓ. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο δρόμο (και μέρες) παραπάνω και να συμπεριλάβετε στο μενού και τις κορυφές Μπαλτενήσι, Σαλαγιάνη, Ντεληδήμι και μετά να κατέβετε Ασπρόρεμα!!
Ένας φίλος Ισπανός όταν κάναμε την πλήρη βόλτα (Επινιανά-Μοναστηράκι περιλαμβάνοντας και τις κορυφές που σου λέω παραπάνω) το χαρακτήρισε "προετοιμασία για το Έβερεστ" !! :D

Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΓΡΑΦΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευ 29 Ιούλ 2013, 18:59
από Μήτρου Τάκης
kos_gia έγραψε: Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι η διάσχιση του ασπρόρεματος σε όλες τις περιγραφές ήταν από επινιανιά προς ασπρόρεμα και όχι αντίθετα.Υπάρχει κάποιος λόγος?
Ο μόνος λόγος που υπάρχει είναι η πιο εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο στα Επιανά, καθώς και ότι τα ποιο όμορφα και χωρείς κάποια δυσκολία σημεία του μονοπατιού (Ας μου επιτραπεί η αυθαιρεσία "Τουριστικά") είναι πιο κοντά στα Επιανά.

Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΓΡΑΦΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρ 09 Αύγ 2013, 12:48
από kos_gia
ευχαριστώ πολλή για τις πληροφορίες
τελικά επιλέξαμε να πάμε ταύγετο-πενταδάκτυλο
σίγουρα το παράπανω είναι ένας μελλοντικός στόχος(ελπίζω σύντομος)

Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΓΡΑΦΑ

Δημοσιεύτηκε: Τρί 20 Αύγ 2013, 09:57
από vardousiomanis
τι την ήθελες την αναφορά στο Everest βρε Βασίλη... :w00t:
Υπάρχει μια σκέψη για επίσκεψη στην περιοχή προς το τέλος Σεπτέμβρη.