Κάποιο λάθος στην καταγραφή μονοπατιού

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Miltos
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: Παρ 19 Οκτ 2012, 05:23
Τοποθεσία: http://beliaswines.gr

Κάποιο λάθος στην καταγραφή μονοπατιού

Δημοσίευση από Miltos » Κυρ 25 Νοέμ 2012, 22:46

Σήμερα πήγαμε στα Πιέρια επειδή το βουνό το ξέρω δεν μπήκα στον κόπο να ανοίξω καν το gps στην επιστροφή πήγαμε από το καταφύγιο του ΕΟΣ Κοζάνης εκεί συναντήσαμε δύο παιδιά που είχαν εμπιστευτεί το μονοπάτι που κατέβασαν από εδώ βελβεντός - φλάμπουρο μου είπαν πως το μονοπάτι που εχει καταγραφή αν και δεν είναι λάθος έχει προβλήματα που είναι πολύ εύκολο να τα δει κάποιος αρκεί να το κατεβάσει. Καταρχήν έχει λάθος αρχή και τέλος κλπ κλπ δείτε το στην περίπτωση που το λάθος δεν είναι επιλύσιμο λογικά μπορώ να σας στείλω εγώ την καταγραφή

Καλό βράδυ. Συνεχίστε την καλή δουλειά..........

Άβαταρ μέλους
nkroup
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 19:22
Τοποθεσία: Ελάτη, Τρικάλων
Επικοινωνία:

Re: Κάποιο λάθος στην καταγραφή μονοπατιού

Δημοσίευση από nkroup » Δευ 26 Νοέμ 2012, 07:34

Πολύ καλά έκανες και ανέφερες ένα τέτοιο πρόβλημα.
Εγώ οπως βλέπω το διάγραμμα της διαδρομής στο google map δεν διακρίνω κάπποιο πρόβλημα, παρά μόνο που η αρχή δεν ξεκινά από το κέντρο του χωριού αλλά ψηλότερα.
Πραγματικά θα ήθελα να μάθω ποιο είναι ακριβώς το λάθος (λάθος μονοπάτι, σημεία εκτός διαδρομής) για να ταα διορθώσουμε.
Βέβαια το καλύτερο είναι να μας δώσουν το track με τη σωστή διαδρομή για να τα συγκρίνουμε και αν είναι πιο σωστό να το αντικαταστήσουμε με το δικό τους.

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 773
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Κάποιο λάθος στην καταγραφή μονοπατιού

Δημοσίευση από pankan » Δευ 26 Νοέμ 2012, 08:19

Να στείλεις οπωσδήποτε τη καταγραφή σου. Και να τη βάλεις και εδώ στα συνημμένα του μηνύματός σου. Μη ξεχάσεις και τα waypoints και μια περιγραφή.
Μια διαδρομή που υπάρχει στο hellaspath μπορεί να είναι καταγραμμένη από έναν άνθρωπο, αλλά πάρα πολλές φορές είναι μια σύνθεση των αρχείων που στέλνουν για την ίδια διαδρομή 2 ή και περισσότεροι φίλοι. Έτσι διορθώνονται και τα λάθη που τυχόν υπάρχουν. Βέβαια αν υπάρχουν λάθη ή ιδιαιτερότητες που τις έχουν αντιληφθεί ο καταγραφέας και ο ελεγκτής της διαδρομής, τότε θα υπάρχει κάποια αναφορά στο κείμενο. Αλλά μπορεί και να μην έχουν καταλάβει τίποτα και το λάθος να περάσει.
Πως θα διορθωθεί; Με τη σύγκριση με καινούργια αρχεία που έρχονται για την ίδια διαδρομή και παρατηρήσεις σαν τη δικιά σου.
Αποτέλεσμα αυτών των διορθώσεων είναι βέβαια ότι δεν υπάρχουν σωστοί χρόνοι στα αρχεία του hellaspath. Γιατί μια διαδρομή μπορεί να είναι αποτέλεσμα 2 (ή και 3-4-5) καταγραφών που έγιναν σε διαφορετικές ημερομηνίες. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να έχουν ενωθεί τμήματα που αρχικά είχαν αντίθετη φορά (αφού έχει γίνει η κατάλληλη επεξεργασία αντιστροφής).
Οι έλεγχοι αυτοί που στηρίζονται στις συνεχείς αποστολές της ίδιας διαδρομής από διάφορους φίλους, είναι που εξασφαλίζουν την ποιότητα του hellaspath και ξεχωρίζουν τα δεδομένα του από τα δεδομένα άλλων βάσεων δεδομένων (πχ του wikiloc) που οι δημοσιευμένες διαδρομές του είναι απλά ένα ημερολόγιο του συγκεκριμένου καταγραφέα που δεν το έχει δει δεύτερο μάτι. Μπορεί να είναι σωστές μπορεί και όχι. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Από τα πιο ωραία, τη κορυφή του Χελμού αλλού γι' αλλού. Και από γνωστή καταγραφέα.
Χρειάζεται βέβαια και ένας χώρος όπου θα μπορούσε ο καθένας να ρίξει το αρχείο που κατέγραψε το ΣΚ χωρίς ελέγχους και διορθώσεις. Μέχρι να φτιάξουμε κάτι τέτοιο μπορεί όποιος θέλει, να βάζει τα αρχεία του και ως συνημμένα στο φόρουμ και να ξέρει ότι θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο ή για τη σύνθεση του μοναδικού αρχείου του hellaspath. Αν θέλει να μπει στο κόπο να τα στείλει και μέσα από το σύστημα αποστολής αρχείων του hellaspath θα είναι ακόμη καλύτερα, γιατί έτσι θα βοηθήσει ιδιαίτερα και το διαχειριστή να οργανώσει καλύτερα και πιο αποδοτικά τη δουλειά του ελέγχου.

Άβαταρ μέλους
thanasis daskaloudis
Δημοσιεύσεις: 221
Εγγραφή: Πέμ 04 Μαρ 2010, 13:16
Τοποθεσία: Καβάλα
Επικοινωνία:

Re: Κάποιο λάθος στην καταγραφή μονοπατιού

Δημοσίευση από thanasis daskaloudis » Δευ 26 Νοέμ 2012, 11:01

Κατέβασα την διαδρομή για να ξαναδώ τι δεν πάει καλά και πραγματικά βλέπω πως υπάρχει ένα πρόβλημα όχι με την καταγραφή αλλά με την επεξεργασία που έγινε. Στην συνημμένη φωτογραφία βλέπουμε από το googleearth το πρόβλημα που υπάρχει. :/
Τα προβλήματα αυτά συμβαίνουν μερικές φορές γιατί οι καταγραφές χρειάζονται επεξεργασία όπως ανέφερε και ο Παναγιώτης παραπάνω. Π.χ. διαγράφεις την παράκαμψη που κάνεις από το μονοπάτι για κατούρημα, για να δεις κάτι ενδιαφέρον κλπ. Στο συγκεκριμένο αν θυμάμαι καλά στην αρχή δεν μπήκαμε σωστά στο μονοπάτι, έτσι η καταγραφή από Βελβεντό-Καταφύγι έγινε στην επιστροφή και έτσι έπρεπε να το κομμάτι αυτό να αντιστραφεί για να φαίνεται ως ανάβαση και να ενωθεί με το κομμάτι Καταφύγι-κορυφή. Μάλλον κάτι ξέφυγε στην επεξεργασία. Ανεβάζω ως συνημμένο το αρχείο σωστό νομίζω αυτή την φορά. Νίκος αν μπορείς να το πάρεις από εδώ, καλώς αλλιώς πες μου τι πρέπει να κάνω. Μίλτο ευχαριστούμε για την επισήμανση σου, αν έχεις κάποια καλύτερη καταγραφή που να αρχίζει από το Βελβεντό ακόμα καλύτερα.
Συνημμένα
pieria.jpg
Pieria.Velventos-Katafigi-Flampouro.plt
(50.14 KiB) Μεταφορτώθηκε 95 φορές
Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά για να τα κάνεις εντελώς θάλασσα χρειάζεσαι ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Άβαταρ μέλους
Miltos
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: Παρ 19 Οκτ 2012, 05:23
Τοποθεσία: http://beliaswines.gr

Re: Κάποιο λάθος στην καταγραφή μονοπατιού

Δημοσίευση από Miltos » Δευ 26 Νοέμ 2012, 13:53

και εγώ από εκεί που ξεκινήσατε εσείς την έχω την διαδρομή θα φροντίσω λοιπόν μέσα στην εβδομάδα να την στείλω. Κοιτώντας της και εγώ δεν βλέπω κάποιο σοβαρό λάθος που θα σε κάνει να χαθείς ή κάτι τέτοιο τα λάθη είναι αυτά που λέτε δηλαδή η λάθος εκκίνηση (αν και δεν ξέρω κατα πόσο είναι αυτό λάθος) και αυτές τις δύο ευθείες γραμμές που εμφανίζονται.

Άβαταρ μέλους
nkroup
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 19:22
Τοποθεσία: Ελάτη, Τρικάλων
Επικοινωνία:

Re: Κάποιο λάθος στην καταγραφή μονοπατιού

Δημοσίευση από nkroup » Δευ 26 Νοέμ 2012, 14:14

Αν είναι αυτό με τις γραμμές τότε διορθώθηκε...
Είχα παραλήψει να το ORDER BY aa στην λίστα των σημείων.
Αν είναι κάποιο άλλο τότε πειτε μου να το ξαναδώ...
Νίκος

Απάντηση

Επιστροφή στο “Απορίες & προτάσεις για το hellaspath.gr”