Σελίδα 1 από 1

Απο το Ιονιο στο Αιγαιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 09 Φεβ 2017, 14:33
από peternik99
Μου έστειλαν e-mail ένα ζευγάρι Γάλλων (συνταξιουχων?) που θέλουν να διασχίσουν την Ελλάδα από Δυτικά προς Ανατολικά. Έχουν περπατήσει την Ιταλία μέχρι το Μπάρι και τον Μάιο θέλουν να περάσουν απέναντι Ηγουμενίτσα καταλήγοντας στην Κατερίνη. Αφού ματαίως προσπάθησα να τους αποτρέψω, τους υποσχέθηκα να προτείνω μια πιθανή διαδρομή. Αν έχετε κάποιες προτάσεις ειδικά για το τμήμα Ιωάννινα - Καλαμπάκα (που να μην είναι εξοντωτικές) θα με βοηθούσατε πολύ. Από την Καλαμπάκα και μετά νομίζω η καλύτερη επιλογή είναι να ακολουθήσουν το υποτιθέμενο Ε4 (Δεσκάτη, Κοκκινοπυλο, Λιτόχωρο) ενώ μέχρι τα Ιωάννινα - Μέτσοβο το υποτιθέμενο Ε6.

Re: Απο το Ιονιο στο Αιγαιο

Δημοσιεύτηκε: Δευ 13 Φεβ 2017, 08:22
από nkroup
Αν και δεν έχω περπατήσει τη συγκεκριμένη περιοχή εγώ προτείνω αν είναι να έρθουν από τη περιοχή του Μετσόβου και δεν θελουν να ακολουθήσουν ασφαλόδτομο να πάνε πάνω από τις κορυφογραμμές που ξεκινούν από το χιονοδρομικό του Ανηλίου και φτάνουν μέχρι την Τριγγία. Πριν την Τριγγία κατηφορίζουν προς το χωριό Καστανιά.
Επισυνάπτω και ένα αρχείο με τη νέα χάραξη του Ε4 όπως την προτείνω εγώ αφού δεν υπάρχει ίχνος της παλιάς χάραξης για τη διαδρμή μετά τα Μετέωρα ακολουθώντας μικρούς χωματόδρομους.

Re: Απο το Ιονιο στο Αιγαιο

Δημοσιεύτηκε: Δευ 13 Φεβ 2017, 09:59
από peternik99
Ευχαριστώ πολύ Νικο,
Το κομμάτι στον Κοζιακα είναι ανοικτό ?
Ναι και εγώ σκεφτόμουν από Δοκίμι κορυφογραμμή. Υπάρχει και το Ursus trail, για να σε βγάλει από το Μέτσοβο και το μπλέξιμο με την Εγνατια. Άλλη εναλλακτική είναι νοτιότερα από Ματσούκι, Κακαρδιτσα για Αγια Παρασκευή. Απο εκει ο δρομος μεχρι Περτουλι.

Re: Απο το Ιονιο στο Αιγαιο

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 19 Φεβ 2017, 21:34
από nkroup
Στον Κόζιακα είναι ανοιχτά όλα τα μονοπάτια του νοτίου τμήματος του βουνού από τη κορυφή Χατζηπέτρου μέχρι την Πιαλεία. Ωστόσο δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προκειμένη περίπτωση διότι μπορεί να γίνει διάσχιση μόνο από Χιονοδρομικό - Πιαλεία και δεν περνά καθόλου από Καλαμπάκα.
Αν κάνουν διάσχιση από δυτικά προς ανατολικά την Κακαρδίτσα μετά μόνο από το δρόμο φτάνουν Κόζιακα για να περπατήσουν σχεδόν ελάχιστά. Η μόνη εναλακτική είναι από Πολυθέα να ανεβούν Κάπ Γκράς και από κορυφογραμμές να φτάσουν Χιονοδρομικό ή από Μπριτσίσα να πάνε προς Τριγγία Καλαμπάκα.
Εγώ προτείνω το αρχικό διότι ειναι πιο ήπιο σαν αναβοκατέβασμα.