Σελίδα 1 από 5

Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Δευ 01 Ιούλ 2019, 15:04
από peternik99
Αγαπητοί, πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησα να αναπτύσσω μια εφαρμογή σε Android (περισσότερο για να μάθω) με σκοπό την απεικόνιση-πλοήγηση της βάσης μονοπατιών του HellasPath. Πρόσφατα έφτασε σε μια ικανοποιητική μορφή και την ανέβασα στο Google app store. Η ιδέα είναι ναι έχεις όλη την πληροφορία του site άλλα και ψηφιακούς χάρτες στο κινητό χωρίς να χρειάζεσαι σύνδεση στο internet. Πήρα αρκετές ιδέες από γνωστές εφαρμογές όπως OruxMaps, Locus, ViewRanger κρατώντας τις απαραίτητες λειτουργίες. Παρακαλώ δοκιμάστε την και στείλτε μου (εποικοδομητικά ελπίζω) σχόλια. Σύνδεσμος

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Τρί 02 Ιούλ 2019, 14:05
από pankan
Χάρηκα μόλις το διάβασα αλλά δυστυχώς σε μένα δεν δουλεύει.
Εγκαθίσταται κανονικά αλλά όταν ανοίγει δεν υπάρχει χάρτης.
Πάω από το μενού στους χάρτες και στη επιλογή "χωρίς σύνδεση" δεν εμφανίζεται χάρτης και πατώντας το βέλος για να κατεβάσω κάποιον δεν εμφανίζει τίποτα.
Στη επιλογή "με σύνδεση" δεν εμφανίζει τίποτα.
Πατώντας "Διαδρομές" η εφαρμογή κλείνει βγάζοντας μήνυμα "hellaspath has stopped" και αν επιμείνω "hellaspath keeps stopping"
Το τηλέφωνο είναι το Moto E4 Plus με Android 7.1.1. Έχει 3 gb ram.

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Τρί 02 Ιούλ 2019, 23:54
από niki_kar
Μπράβο Σωτήρη!!!
Εμένα κάνει αρκετή ώρα να κατεβάσει την βάση στο πρώτο άνοιγμα. Δεν ξέρω πόση ώρα παίρνει σε 'σας αυτή η διαδικασία.

Edit:
Έκλεισα την εφαρμογή, την άνοιξα και ΟΚ ξεκόλλησε.
Με μια πρώτη ματιά φαίνεται να δουλεύουν όλα εκτός από το μενού "Διαδρομές" όπου παίρνω μήνυμα "Unfortunately, Hellaspath has stopped".
Αν κατάλαβα καλά από το μενού "κατάλογος" μπορεί και να καταγράψει διαδρομή;
Μένει να δοκιμαστεί στο πεδίο.
Κατά τα άλλα πολύ προσεγμένο app με λεπτομέρειες (πχ επιλογές ταξινόμησης, επιλογή γραμμών κλπ).

Και μια πρόταση: Στην αναζήτηση ίσως βόλευε να μπει και μια επιλογή "Βουνό". Ψάχνω Βόρας και δεν βγάζει αποτέλεσμα.

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Τετ 03 Ιούλ 2019, 09:30
από peternik99
Σίγουρα κατι δεν πηγε καλά με την αρχική λήψη δεδομένων (βάση hellaspath, λίστα με χάρτες κτλ.). Θα το κοιτάξω.

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Τετ 03 Ιούλ 2019, 10:46
από peternik99
Διόρθωσα το πρόβλημα στο μενου Διαδρομές (έκδοση 1.2.1). Οι αλλαγές εμφανίζονται στο play store με κάποια καθυστερηση (πιθανών και 1 μέρα). Παναγιώτη αν μπορείς παρακαλώ να βρεις τον φάκελο (Android/data/com.malasiot.hellaspath/files/). Θα πρέπει να υπάρχουν τα αρχεία (hellaspath.sqlite, offline-maps.xml, online-maps.xml, poi.sqlite, tracklog.sqlite).

Νίκη, ειναι εύκολο να βάλω τα βουνά στην αναζήτηση, άλλα δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη πηγή. Αυτα που είναι περασμένα στο openstreetmap είναι ελλειπη.

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Τετ 03 Ιούλ 2019, 14:42
από niki_kar
Έλεγα αν γινόταν να τραβιούνται από αυτά που έχουμε στο hellaspath. Εμένα με βολεύει να ψάχνω πρώτα το βουνό και μετά τι διαδρομές περιέχει αυτό το βουνό. Δλδ να παίζει το ρόλο του φίλτρου το βουνό και να περιορίζει την αναζήτηση. Τώρα η αναζήτηση των διαδρομών γίνεται σε όλες τις διαδρομές.
Απλώς, έλεγα... Δεν είναι αμάν και τι. Νομίζω πως θα έχει τρομερή επιτυχία το app αυτό διότι πολλοί εκτιμούν και προτιμούν το hellaspath και το app το εκσυγχρονίζει! Προσωπικά, είμαι υπέρ του trail gps. Αλλά, κάτι πρέπει να προσφέρουμε και στον πολύ τον κόσμο. Εύγε και πάλι Σωτήρη για την πρωτοβουλία! :thmbup:

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 04 Ιούλ 2019, 07:37
από nektaman
:thmbup: Μπράβο στον Σωτήρη, πήγε το ¨πράγμα" ενα βήμα μπροστά σίγουρα !

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 04 Ιούλ 2019, 09:15
από peternik99
Νικη υπάρχει αυτό που λές στην σελίδα "Διαδρομές" (αυτην που δεν ανηγει) ακριβώς όπως και στο site. Επιλέγεις πρώτα βουνό και μετα σου δείνει την λίστα με τις διαδρομές και μπορείς να δεις λεπτομέρειες διαδρομής. Μπορείς να δεις και στο manual (στο λινκ που έδωσα). Αυτο που ενοούσα εγώ είναι να υπάρχει μια βάση δεδομένων με όλες τις κορυφες (+υψομέτρο, βουνό, περιοχή) και να κάνεις αναζήτηση εκεί. Στην συνέχεια θα μπορούσαμε να δείχνουμε που βρίσκονται οι κορυφές γύρω από την θέση σου, π.χ. σε με σελίδα πυξίδα καθως στρεφεις την συσκευή ( η κάτι πιο augmented relatity όπως κανει το viewranger).

Τώρα χρειάζομαι την βοηθεια σας να λύσουμε μικρο-προβλήματα που εμφανίζονται σε διαφορετικές εκδόσεις android. Αν και μπορώ να προσομειώσω όποια έκδοση θέλω το τεσταρισμα χρειάζεται πολυ χρόνο.

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Παρ 05 Ιούλ 2019, 14:42
από lekat
δυστυχώς δεν ανοίγει σε μένα και σ άλλο ένα κινητό. Κατεβάζει την εφαρμογή, βγάζει ένα εικονίδιο στην οθόνη σαν μικρό ρομποτάκι με ονομα ελαςπαθ πατας και βγει μηνυμα διακόπηκε. Ισως φταίει οτι το ανδρόιδ είναι 4,4 είχα πρόβλημα και με άλλες εφαρμογές.

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Παρ 05 Ιούλ 2019, 20:52
από pankan
Το εγκατέστησα σε μία παλιά κινέζικη ταμπλέτα με Android 5.1 και δουλεύει άψογα. Πολύ καλό, μπράβο Σωτήρη. Δίνει νέα πνοή στη προσπάθεια. Σαν πρώτο σχόλιο έχω πως ενώ πηγαίνει από το χάρτη στη διαδρομή, δεν κάνει το αντίθετο. Η προεπισκόπηση δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Στο κινητό μου με Android 7.1.1 συνεχίζει να μη δουλεύει παρόλο που το απεγκταστησα και το ξαναεγκατεστησα. Άλλαξε λίγο συμπεριφορά με τη νέα εγκατάσταση. Αυτή τη φορά αμέσως μόλις πήγα να το ανοίξω για πρώτη φορά πήρα το μήνυμα hellaspath has stopped αλλά παρόλα αυτά η εφαρμογή δεν έκλεισε αλλά συνέχισε με τα δικαιώματα. Και μετά σε άδεια οθόνη μόνο με τίτλους και κοντρολς αλλά χωρίς χάρτη. Λογικό αφού δεν μπαίνει στη διαδικασία κατεβάσματος της βασης. Αν μπω στις διαδρομές κλείνει εντελώς

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Παρ 05 Ιούλ 2019, 21:15
από sab
Απ' ότι είδα πριν λίγο, έχω ...6 χρόνια να μπω στο forum :sorry:
Με ενημέρωσε ο Παναγιώτης για την εξέλιξη. Μόλις διάβασα το email του και έχω καταχαρεί :D :D :D :D :D
Θέλω να πω συγχαρητήρια στον Σωτήρη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ακόμη δεν κατέβασα την εφαρμογή.
Κάνω μια άλλη δουλειά στο pc σήμερα και θέλω να έχω χρόνο, για να το τσεκάρω και κυρίως να το χαρώ, οπότε μάλλον αύριο το πρωί.
Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ Σωτήρη :thmbup: :thmbup: :thmbup: :thmbup: :thmbup: :thmbup: :thmbup:

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 06 Ιούλ 2019, 11:56
από pankan
Θαυμα. Ψάχνοντας την εφαρμογή ανακάλυψα τις ενημερώσεις. Μέσα από συνεχή κλεισίματα κατόρθωσα τελικά να τσεκάρω όλες τις ενημερώσεις, και μετά από 1-2 ακόμα κλεισίματα ξεκίνησε το φόρτωμα της βάσης. Τελείωσε το φορτωμα και από τότε λειτουργεί κανονικά χωρίς κλεισίματα.
Δίνει νέο αέρα στο hellaspath. Ξανά μπράβο.

Σχετικά με τη βάση των κορυφών που συζητάτε με τη Νίκη, δεν θα μπορούσαμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας;

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 06 Ιούλ 2019, 14:30
από pankan
Λοιπόν, το σχόλιο που κάνω πιο πάνω, ότι δηλαδή ενώ πας στις διαδρομές από το χάρτη το αντίθετο δεν γίνεται, είναι λάθος. Μπορείς να πας από τις διαδρομές στο χάρτη με την επιλογή "κεντράρισμα στο χάρτη" που βρίσκεται στο μενού με τις τρεις τέλειες δίπλα σε κάθε διαδρομή. Απλά βρίσκω ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι κάπως κρυμμένη ενώ είναι πολύ σημαντική για την εφαρμογή.

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 07 Ιούλ 2019, 22:53
από xmen
Συγχαρητήρια Σωτήρη!

Δυστυχώς και σε μένα δεν δουλεύει. Εγκαθίσταται η εφαρμογή στο κινητό, κατεβάζει τη βάση δεδομένων, αλλά μετά δεν ανοίγει... Γράφει ότι διακόπτεται επανειλημμένα.

Επίσης δεν λειτουργεί ο σύνδεσμος στο "Κατέβασε το .apk" από το https://vision.iti.gr/hellaspath
(https://vision.iti.gr/hellaspath/data/r ... elease.apk)

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Δευ 08 Ιούλ 2019, 11:02
από peternik99
Αγαπητοί ευχαριστώ για την υπομονή σας. Μώλις διόρθωσα ένα σφάλμα που κρασαρε την εφαρμογή σε Android 9 και πάνω και διορθωσα και το link στο apk (έκδοση 1.2.3). xmen παρακαλώ ξαναδοκίμασε. Ευχαριστώ και το Γιώργο Σαμπάνη για τα σχόλια του. Νομίζω διόρθωσα το προβλημα με τις ενναλλαγες χάρτη.
Παναγιώτη, με την δική σου συσκευή συμβαίνει κατι περίεργο (θα ξανακοιτάξω όλη την διαδικασία αρχικής εγκατάστασης, αφού είναι προυποθεση για να δουλέψει η εφαρμογή, μήπως έλλεεψη αποθυκευτικού χώρου?). Τώρα με μετάβαση από τον χάρτη στις περιγραφές και πίσω υπάρχει μια λειτουργία που δεν είναι δυστυχώς προφανής (αναφέραται στο εγχειρίδιο). Οταν πατάς πάνω στο ιχνος μιας διαδρομής στον χάρτη σου εμφανίζονται όλες οι διαδρομές και τα waypoints κοντά στο σημείο που πάτησες. Στην συνέχεια επιλέγοντας από την λίστη την διαδρομή σε πάει στις λεπτομέρειες. Πατώντας back επιστρέφεις στον χάρτη. Αυτην ειναι και η σωστή σειρά για λειτουργία στο πεδίο αφού μπορεί συχνά να ανατρέχεις στην περιγραφή καθώς προχωράς.

Σχετικά με την βάση κορυφών θα μπορούσαμε να την φτιάξουμε άλλα δεν θα ηταν ευκολο. Τα πεδία που χρειαζόμασται είναι όνομα, υψόμετρο, θέση (συντεταγμένες) και περιοχή (θα υπάρχουν δεκάδες Προφήτης Ηλίας). Θα πρέπει να δούμε με πια εργαλεία μπορούμε να το κάνουμε.

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Δευ 08 Ιούλ 2019, 13:07
από xmen
Ωραία, λειτουργεί κανονικά η εφαρμογή. Ευχαριστούμε Σωτήρη!

Σε επόμενη αναβάθμιση μπορεί να μπει και η ρύθμιση συντεταγμένων σε MGRS (European Datum 1950);

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Δευ 08 Ιούλ 2019, 15:35
από peternik99
Ναι τωρα μπορείς να επιλέξεις το ΕΓΣΑ87 η φ/λ (απο τις ρυθμίσεις) άλλα μπορω να προσθέσω και άλλα.

Εντόπισα και το σφάλμα με το Android 7 (μου εμφανιζεται με σύνδεση data και χαμηλές ταχύτητες) αλλα θα μου πάρει λίγο χρόνο να το διορθώσω.

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Δευ 08 Ιούλ 2019, 22:13
από japetus
Συγχαρητήρια Σωτήρη,
custom offline maps εκτός του mapsforge μπορούν να μπουν - πχ xml/db από oruxmaps ή img από garmin;
στο xml για online χάρτες μπορούν να προστεθούν δικά μας λινκς όπως στο ορουξ;
Αν γίνονται τέτοιες παραμετροποιήσεις θα ήταν βολικό ο φάκελος με τα custom αρχεία να βρίσκεται στο home directory.
Να περιμένουμε φαντάζομαι σύντομα και αγγλική μετάφραση του περιβάλλοντος εργασίας για τους ξένους φίλους μας;

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Τρί 09 Ιούλ 2019, 14:37
από peternik99
Εν καιρώ ναι θα προσθέτω διάφορα χαρακτηριστικά. Για την Αγγλική μετάφραση αν και ειναι ευκολο δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι χρήσιμο με την έννοια οτι ολη η βάση ειναι στα Ελληνικά.

Re: Εφαρμογή Android - HellasPath

Δημοσιεύτηκε: Τρί 09 Ιούλ 2019, 22:07
από japetus
Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να κρατήσεις απλό το interface του, μη θυσιάσεις ευχρηστία για features. Αυτό είναι το πολύ μεγάλο ατού του προγράμματος έναντι του ανταγωνισμού -και μιλάω για το όρουξ που κατά κόρον χρησιμοποιώ.
Πραγματικά εντυπωσιάστηκα με την ευκολία που σετάρεται μόνο του, κατεβάζοντας τις απαιτούμενες ενημερώσεις, και είναι έτοιμο για χρήση άμεσα ακόμα και από κάποιον που δεν έχει ιδέα από χαρτογραφικά προγράμματα...
Ξανά συγχαρητήρια και ευχαριστούμε!!!

υγ. Έγραψα για μετάφραση μια και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν είδα πόσο αυτοματοποιημένη και εύκολη είναι η διαδικασία εγκατάστασης, πόσο θα βόλευε τους ξένους επισκέπτες στο ΑΟ. Θα μπορούσε ίσως να βγει και μια κόμπακτ έκδοση μικρότερου μεγέθους, με δεδομένα μόνο για εκείνη την περιοχή, που ίσως και να κατέβαζε τα τρακς και τις περιγραφές από τους foma όπως γίνεται με το hellaspath.