24-25/4/2010 "Εκδηλώσεις Ορεινού Αθλητισμού" στα Γρεβενά

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
niki_kar
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 678
Εγγραφή: Πέμ 07 Ιαν 2010, 08:50
Τοποθεσία: Έδεσσα
Επικοινωνία:

24-25/4/2010 "Εκδηλώσεις Ορεινού Αθλητισμού" στα Γρεβενά

Δημοσίευση από niki_kar » Τετ 31 Μαρ 2010, 09:45

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Απριλίου θα διεξαχθεί στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών διήμερο ορεινών αθλημάτων υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλεωτών Γρεβενών. Το Σάββατο 24 Απριλίου θα διεξαχθεί το άθλημα του Αγωνιστικού Προσανατολισμού (Orienteering) ενώ την Κυριακή 25 Απριλίου θα διεξαχθεί «Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος» μήκους 28 χιλιομέτρων. Την Κυριακή θα διεξαχθεί επίσης «Περιπατητική Διαδρομή» που θα διασχίσει τα πρώτα 14 χιλιόμετρα του αγώνα δρόμου. Τρόπος μετάβασης: Ο Άγιος Γεώργιος βρίσκεται σε απόσταση 23 χλμ. βόρεια των Γρεβενών. Από τη Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας απέχει περίπου 200 χλμ. τα οποία καλύπτονται σε 2-3 ώρες ανάλογα με την ταχύτητα του οδηγού. Έξοδος από Εγνατία στον κόμβο Σιάτιστας και ακολουθούμε την παλιά επαρχιακή οδό για Γρεβενά. Μετά τον Αλιάκμονα ποταμό στρίβουμε δεξιά για Κοκκινιά, μετά Κιβωτό μέσα στην οποία στρίβουμε για Άγιο Γεώργιο. Από την Αθήνα μέσω Λαμίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας γύρω στις 5-6 ώρες. Αμέσως πριν τα Γρεβενά μπαίνουμε στην Εγνατία με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη και βγαίνουμε στον κόμβο για Ταξιάρχη, Μηλιά, Κιβωτό, Άγιο Γεώργιο. Από Γιάννενα (περίπου 1,5 ώρα) ακολουθούμε την Εγνατία με κατεύθυνση τη Θες/νίκη και βγαίνουμε στην ίδια έξοδο όπως και παραπάνω για όσους έρχονται από Αθήνα.

Διαμονή: Με σειρά προτεραιότητας βάσει του χρόνου δήλωσης συμμετοχής ένας αριθμός αθλητών θα φιλοξενηθούν εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν σε ένα αριθμό σπιτιών του χωριού που θα συμμετάσχουν εθελοντικά σε παροχή δωρεάν φιλοξενίας. Εκτός αυτού θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του τοπικού σχολείου με ράντσα. Για όσους επιθυμούν διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία με δική τους οικονομική επιβάρυνση υπάρχει ένας αριθμός ξενώνων και ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή.

Κανονισμοί του αγώνα:
Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των κανονισμών. Η συμμετοχή των αθλητών είναι δωρεάν. Τα έξοδα οργάνωσης και διεξαγωγής του αγώνα θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τη διοργανώτρια αρχή. Στον «Αγωνιστικό? Προσανατολισμό» η εκκίνηση θα δίνεται χωριστά σε τακτά χρονικά διαστήματα στον κάθε αθλητή και αθλήτρια. Επομένως η προσέλευση στο χώρο εκκίνησης (για όσους θα ταξιδέψουν Σάββατο πρωί προς τον Άγιο Γεώργιο) μπορεί να γίνει και μετά την ώρα εκκίνησης (10.30πμ) του πρώτου χρονικά αθλητή. Τελευταία επιτρεπτή προσέλευση αθλητών θα είναι η 1.00 μμ.

Δηλώσεις συμμετοχής - Πληροφορίες: Δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες ορειβατικού μαραθωνίου και προσανατολισμού και καθώς επίσης και παροχή οποιωνδήποτε πληροφοριών και διευκρινίσεων τηλεφωνικά στον τεχνικό διευθυντή του αγώνα Δρόσο Βαγγέλη στα τηλέφωνα: 6977001690 και 2465350034-2465350000 (πρωινές ώρες στα δύο σταθερά). Παρ' όλον ότι εγγραφές αθλητών και αθλητριών θα γίνονται δεκτές ακόμη και κατά την ημέρα των αγώνων, παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή όσο το δυνατόν νωρίτερα και κατά προτίμηση τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες πριν τους αγώνες. Αυτό θα βοηθήσει στην απρόσκοπτη οργάνωση των αγώνων από άποψη προμηθειών και στην χωρίς προβλήματα επιτυχή συμπαράσταση στους συμμετέχοντες στους σταθμούς υποστήριξης.

http://www.orienteering.org.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορειβατικά νέα και επικαιρότητα”