Ζητείται για αγορά Canon Powershot A520 / A720
Ζητείται για αγορά Canon Powershot A520 / A720
Στο πεδίο της Βαράσοβας μου έπεσε η Α520 φωτογραφική μου (ανοικτή) και στράβωσε ο φακός.
Ψάχνω μια παρόμοια
Canon Powershot A520 ή Canon Powershot A720
μεταχειρισμένη να αγοράσω.
Αν κάποιος έχει καμια ιδέα για φωτογραφική πιο σύγχρονη που να έχει παρόμοιες δυνατότητες
(μπαταρίες ΑΑ, σκόπευτρο, χειροκίνητες ρυθμίσεις P, S, A, M) και παρόμοιο μέγεθος θα ήθελα να την ακούσω.
Ψάχνω μια παρόμοια
Canon Powershot A520 ή Canon Powershot A720
μεταχειρισμένη να αγοράσω.
Αν κάποιος έχει καμια ιδέα για φωτογραφική πιο σύγχρονη που να έχει παρόμοιες δυνατότητες
(μπαταρίες ΑΑ, σκόπευτρο, χειροκίνητες ρυθμίσεις P, S, A, M) και παρόμοιο μέγεθος θα ήθελα να την ακούσω.
- thanasis daskaloudis
- Επικοινωνία:
Re: Ζητείται για αγορά Canon Powershot A520 / A720
Μη σκέφτεσαι καθόλου για μεταχειρισμένη. Η ψηφιακή τεχνολογία είναι κάτι που εξελίσσεται πολύ γρήγορα και είναι κρίμα να μείνεις στα παλιά. Αν ήταν αναλογική η μηχανή θα το καταλάβαινα αλλά οι σημερινές μηχανές είναι πολύ καλύτερες και πολύ πιο φθηνές. Πες μόνο πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις.
Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά για να τα κάνεις εντελώς θάλασσα χρειάζεσαι ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Η τεχνολογία μπορεί να εξελίσσεται αλλά οι ανάγκες μας δεν είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν τον ρυθμό της, ιδιαίτερα όταν της τον επιβάλει το μάρκετινγκ.
Φυσικά και με ενδιαφέρει να πάρω καινούρια, δεν έχω σκεφτεί το οικονομικό, ξέρω γω, 200 ευρώ μας δίνουν κάποια άνεση για αυτό που θέλω;
Σε ευχαριστώ.
Φυσικά και με ενδιαφέρει να πάρω καινούρια, δεν έχω σκεφτεί το οικονομικό, ξέρω γω, 200 ευρώ μας δίνουν κάποια άνεση για αυτό που θέλω;
Σε ευχαριστώ.
- thanasis daskaloudis
- Επικοινωνία:
Συμφωνώ απόλυτα. Όταν μιλάω για εξέλιξη δεν εννοώ τα χαζά καλούδια που πασάρουν οι εταιρίες για να κερδίζουν πελάτες. Και εγώ δεν γουστάρω το video στις μηχανές και όμως είμαι αναγκασμένος να το πληρώνω αφού ΟΛΕΣ πια έχουν video.Η τεχνολογία μπορεί να εξελίσσεται αλλά οι ανάγκες μας δεν είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν τον ρυθμό της, ιδιαίτερα όταν της τον επιβάλει το μάρκετινγκ.

Στο δια ταύτα.
1ο. Σχεδόν όλες οι εταιρίες μηχανές έχουν καταργήσει το σκόπευτρο. Αυτή η τάση δεν υπάρχει μόνο στις compact αλλά και στις επαγγελματικές πια μηχανές (mirrorlens τις ονομάζουν). Κάποιες έχουν ηλεκτρονικά σκόπευτρα δηλαδή έχουν ματάκι αλλά βλέπουν μέσω του σένσορα άρα βλέπεις μόνο όταν είναι σε λειτουργία η μηχανή.
2ο. Λίγες πια έχουν την δυνατότητα να παίρνουν μπαταρίες ΑΑ. Από την εμπειρία μου πάντως οι λιθίου είναι σαφώς πιο αξιόπιστες και διαρκούν πολύ περισσότερο.
Αν παρόλα αυτά επιμένεις σε αυτά τα χαρακτηριστικά τότε μάλλον πας σε κάποια FujiFilm FinePix που είναι στα λεφτά σου, όμως έχουν ηλεκτρονικό σκόπευτρο και είναι πιο μεγάλες απ' ότι έχεις συνηθίσει. Στο παρακάτω site φαίνονται όλες οι μηχανές με αυτά τα χαρακτηριστικά. http://www.dpreview.com/products/search ... r-priority
Αν εγώ σήμερα ήθελα να πάρω μία μηχανή compact θα έπαιρνα την Sony DSC-H90 απλά γιατί στην κατηγορία της έχει από τους καλύτερους φακούς. Και όσοι ασχολούνται με την φωτογραφία γνωρίζουν ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για καλές φωτογραφίες είναι ο φακός.
Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά για να τα κάνεις εντελώς θάλασσα χρειάζεσαι ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Νομίζω ότι μία μηχανή compact για το βουνό, πρέπει να είναι αδιάβροχη.
Δεν θα έχεις συνέχεια το φόβο να μη βραχεί και θα την παίρνεις και μέσα στο νερό και στη θάλασσα..
Δεν θα έχεις συνέχεια το φόβο να μη βραχεί και θα την παίρνεις και μέσα στο νερό και στη θάλασσα..
αδιάβροχη....αλλά απο ποιότητα μην περιμένεις και πολλά
Όσες και αν χτίζουν φυλακές και αν ο κλοιός στενεύει ο νούς μας είναι αλήταριο που όλο θα δραπετεύει
1. Κι εγώ είχα σαν προϋπόθεση επιλογής το ματάκι, αλλά στην πράξη δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Οι σύγχρονες οθόνες είναι ευανάγνωστες στις περισσότερες συνθήκες και έχουν μειωμένη κατανάλωση.thanasis daskaloudis έγραψε: 1ο. Σχεδόν όλες οι εταιρίες μηχανές έχουν καταργήσει το σκόπευτρο.
...
2ο. Λίγες πια έχουν την δυνατότητα να παίρνουν μπαταρίες ΑΑ.
2. ΑΑ is dead baby, AA is dead! Τι να τις κάνεις; Με τις λιθίου έχεις μεγάλη διάρκεια με μικρό όγκο
Η μηχανή για το βουνό πρέπει να είναι ανθεκτική και ελαφριά.
Έχω μια Canon IXUS100IS, πολύ σκληρό καρύδι και πολύ μικρή, στην αναρρίχηση απλά τη βάζω στην τσέπη. Μια φορά που πάγωσε σε χιονότρυπα όμως δημιουργήθηκε μια μόνιμη σκιά στο φακό, οπότε ψάχνομαι να την αντικαταστήσω με αδιάβροχη
Για να μη τα γράφουμε στις αγγελίες, ανοίγω νέο θέμα <Φωτογραφική μηχανή compact για υπαίθριες δραστηριότητες>
Το θέμα άνοιξε αλλά νομίζω θα πρέπει να μεταφερθούν και οι δημοσιεύσεις για να το συζητάμε από την άλλη. Μέχρι τότε:
Η αδιάβροχη σε βγάζει από μπελάδες αλλά δεν είναι για πολλά πολλά.
Το σκόπευτρο χρειάζεται το βράδυ όταν η οθόνη δεν βλέπει τίποτα και εσύ έχεις δώσει 10 δευτερόλεπτα στο κλείστρο. (λέμε τώρα)
Οι ΑΑ μπορεί να είναι υποδεέστερες των λιθίου αλλά που θα πας με μία μπαταρία; Δεν θα πάρεις άλλη μία; (+κόστος, καμια 20αριά ευρώ και παντρεύεσαι και τον φορτιστή της εταιρίας).
Και όταν είσαι για μέρες χωρίς ρεύμα τι θα κάνεις;
Και όταν έχεις εβδομάδες την μηχανή αχρησιμοποίητη και αποφασίσεις ξαφνικά να πάς κάπου; Που θα ξέρεις την κατάσταση της μπαταρίας (αν έχεις μόνο μία);
Μπλέξιμο.
Τα mirrorlens είναι κάπως... μπουλούκια για να περπατάς με αυτά.
είδα βέβαια fujifilm compact μοντέλο με ρυθμίσεις PSAM, finepix F550EXR. Λιθίου, αναδιπλούμενο φλάς (δεν μου αρέσει, παθητικό φαίνεται), κάτω από 200ευρώ, εξωγήινο ISO, πολύ ζουμ.
Σαν την Samsung ECWB150F και κάτι άλλα γράμματα, αμάν.
Με ΑΑ βγαίνει μόνο η Canon Powershot sx130, αναδιπλούμενο φλάς, αρκετό ζουμ, μεγαλύτερος όγκος και από την Fuji.
Η αδιάβροχη σε βγάζει από μπελάδες αλλά δεν είναι για πολλά πολλά.
Το σκόπευτρο χρειάζεται το βράδυ όταν η οθόνη δεν βλέπει τίποτα και εσύ έχεις δώσει 10 δευτερόλεπτα στο κλείστρο. (λέμε τώρα)
Οι ΑΑ μπορεί να είναι υποδεέστερες των λιθίου αλλά που θα πας με μία μπαταρία; Δεν θα πάρεις άλλη μία; (+κόστος, καμια 20αριά ευρώ και παντρεύεσαι και τον φορτιστή της εταιρίας).
Και όταν είσαι για μέρες χωρίς ρεύμα τι θα κάνεις;
Και όταν έχεις εβδομάδες την μηχανή αχρησιμοποίητη και αποφασίσεις ξαφνικά να πάς κάπου; Που θα ξέρεις την κατάσταση της μπαταρίας (αν έχεις μόνο μία);
Μπλέξιμο.
Τα mirrorlens είναι κάπως... μπουλούκια για να περπατάς με αυτά.
είδα βέβαια fujifilm compact μοντέλο με ρυθμίσεις PSAM, finepix F550EXR. Λιθίου, αναδιπλούμενο φλάς (δεν μου αρέσει, παθητικό φαίνεται), κάτω από 200ευρώ, εξωγήινο ISO, πολύ ζουμ.
Σαν την Samsung ECWB150F και κάτι άλλα γράμματα, αμάν.
Με ΑΑ βγαίνει μόνο η Canon Powershot sx130, αναδιπλούμενο φλάς, αρκετό ζουμ, μεγαλύτερος όγκος και από την Fuji.
Δεν χρειάζεται να παντρευτείς κανένα φορτιστεί εταιρίας, ούτε να πληρώσεις χρυσό τον αντίστοιχο φορτιστή αυτοκινήτου της εταιρίας.Kyro: Οι ΑΑ μπορεί να είναι υποδεέστερες των λιθίου αλλά που θα πας με μία μπαταρία; Δεν θα πάρεις άλλη μία; (+κόστος, καμια 20αριά ευρώ και παντρεύεσαι και τον φορτιστή της εταιρίας).
Βλέπε <γενικός φορτιστής ταξιδιού> στο θέμα <Μπαταρίες–Φορτιστές-Ηλιακοί φορτιστές>
http://www.hellaspath.gr/forum/viewtopi ... 1937#p1937
Ούτε αυτό για τις μπαταρίες και το κόστος τους ισχύει τόσο, είδα χθες στο Δήσιο μπαταρία λιθίου για Samsung στα 8ευρω, μια χαρά. Συμβατή εννοείται.kyro έγραψε: Οι ΑΑ μπορεί να είναι υποδεέστερες των λιθίου αλλά που θα πας με μία μπαταρία; Δεν θα πάρεις άλλη μία; (+κόστος, καμια 20αριά ευρώ και παντρεύεσαι και τον φορτιστή της εταιρίας).
Τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Η μετάβαση άρχισε...!