που είναι το μέρος
- Γιάννης Τζίμας
Re: που είναι το μέρος
Για να κάνω την αρχή... μου μοιάζει κάπως με την Αλογόραχη των Βαρδουσίων.
Δεν είναι αλλά τουλάχιστον είσαι στο σωστό γεωγραφικό διαμέρισμα (Στερεά).
Δεν βλέπω δραστηριότητα και νομίζω ότι θα πρέπει να βοηθήσω λίγο.
Λοιπόν η φωτογραφία της κορυφής πόυ ψάχνετε είναι τραβηγμένη από το δρόμο (άσφαλτος). Και δεν χρησιμοποιήθηκε τηλεφακός. Όποιος έχει περάσει από εκεί, και έχουν περάσει αρκετοί, θα το θυμηθεί σίγουρα. Οι υπόλοιποι βγάλτε τους χάρτες σας.
Αν κι αυτό πια δεν βοηθήσει, θα βάλω άλλη φωτογραφία από άλλο σημείο του ίδιου βουνού που θα βγάζει μάτια.
Λοιπόν η φωτογραφία της κορυφής πόυ ψάχνετε είναι τραβηγμένη από το δρόμο (άσφαλτος). Και δεν χρησιμοποιήθηκε τηλεφακός. Όποιος έχει περάσει από εκεί, και έχουν περάσει αρκετοί, θα το θυμηθεί σίγουρα. Οι υπόλοιποι βγάλτε τους χάρτες σας.
Αν κι αυτό πια δεν βοηθήσει, θα βάλω άλλη φωτογραφία από άλλο σημείο του ίδιου βουνού που θα βγάζει μάτια.
- Γιάννης Τζίμας
Τότε μπορεί να είναι ο Κούβελος του Παρνασσού.pankan έγραψε:Λοιπόν η φωτογραφία της κορυφής πόυ ψάχνετε είναι τραβηγμένη από το δρόμο (άσφαλτος). Και δεν χρησιμοποιήθηκε τηλεφακός. Όποιος έχει περάσει από εκεί, και έχουν περάσει αρκετοί, θα το θυμηθεί σίγουρα.
- yannisdelta
Το Βελούχι μήπως;
Ίσως. Ποιά κορυφή όμως;
Το Κουμπί ίσως?
Το Κουμπί βεβαίως, τραβηγμένο από το δρόμο που πάει προς Αγία Τριάδα και προς Καρδίτσα.
Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί τέλος Απριλίου.
Από το Κουμπί πέφτουν συχνά τεράστιες χιονοστιβάδες που καταλήγουν στο δρόμο και πιο κάτω ακόμα. Έχουν δημοσιευθεί άρθρα με φωτογραφίες στον τοπικό τύπο. Πριν καμμιά δεκαριά χρόνια, τελειώνοντας μια διάσχιση με τον ΠΟΑ, βρήκαμε στο σημείο αυτό ένα τετράτονο φορτηγό φορτωμένο μαναβικά, σχεδόν ολόκληρο σκεπασμένο από τη χιονοστιβάδα. Ο μανάβης το είχε παρατήσει και είχε φύγει. Και πάλι καλά που γλύτωσε. Αν ήταν ΙΧ θα τον κλαίγαμε τον οδηγό.

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί τέλος Απριλίου.
Από το Κουμπί πέφτουν συχνά τεράστιες χιονοστιβάδες που καταλήγουν στο δρόμο και πιο κάτω ακόμα. Έχουν δημοσιευθεί άρθρα με φωτογραφίες στον τοπικό τύπο. Πριν καμμιά δεκαριά χρόνια, τελειώνοντας μια διάσχιση με τον ΠΟΑ, βρήκαμε στο σημείο αυτό ένα τετράτονο φορτηγό φορτωμένο μαναβικά, σχεδόν ολόκληρο σκεπασμένο από τη χιονοστιβάδα. Ο μανάβης το είχε παρατήσει και είχε φύγει. Και πάλι καλά που γλύτωσε. Αν ήταν ΙΧ θα τον κλαίγαμε τον οδηγό.

Καλά εγώ στην τύχη το έριξα, το έχω δει μόνο από το δρόμο που πας προς Καρπενήσι.
Χρήσιμες οι πληροφορίες σου πανκαν.
Θα επανέλθω το βραδάκι με φωτογραφία.
Χρήσιμες οι πληροφορίες σου πανκαν.
Θα επανέλθω το βραδάκι με φωτογραφία.
- yannisdelta
Ε, τουλάχιστον θα διατηρήθηκε το εμπόρευμα στο ψυγείο 

επειδή ξεμένω από υλικό δίνω τη σκυτάλη στον 1ο διαθέσιμο..
- Γιάννης Τζίμας
Νομίζω ότι είναι σχετικά εύκολο... τί ακριβώς βλέπουμε;
Υ.Γ. Μη με υπολογίζετε από σήμερα μεσημέρι μέχρι Δευτέρα βράδυ (πάω Άγραφα!).
Η Γνώση απελευθερώνει
σαν το περασμα του Καρτερου μου μοιαζει Τυμφη
- Γιάννης Τζίμας
Το ήξερα ότι θα αντιληφθείτε πως πρόκειται για Τύμφη αλλά δεν είναι το πέρασμα του Καρτερού (αν και μοιάζει κάπως).capricorn έγραψε:σαν το περασμα του Καρτερου μου μοιαζει Τυμφη
- yannisdelta
Εγώ πάλι νομίζω οτι η περιοχή είναι γύρω από τη στάνη Κάτσανου-Λημέρια κλεφτών-Σάδι μύγας κλπ
- Γιάννης Τζίμας
Όλοι γυροφέρνετε τις ορθοπλαγιές της Γκαμήλας, προσεγγίζοντας λίγο ή πολύ, αλλά κανένας δεν προσδιορίζει σωστά την εικόνα που βλέπουμε. Πρόκειται για πολύ γνωστό σημείο.
Εγώ θα έλεγα ότι είσαι στα Λημέρια των Κλεφτών και κοιτάς προς Γκαμήλα.