Με αφορμή το oreibasia.gr

για ότι δεν χωράει αλλού
Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 793
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από pankan » Τρί 07 Δεκ 2010, 09:09

Ανοίγω αυτή τη συζήτηση με αφορμή τη πρόσφατη αναστολή της λειτουργίας του oreibasia.gr.
Τα τελευταία 3 χρόνια το oreibasia.gr είχε εξελιχθεί σε κυρίαρχο διαδικτυακό μέσο της ελληνικής ορειβατικής-πεζοπορικής κοινότητας.
Πέρα από την ανταλλαγή απόψεων ήταν και μια τράπεζα κατάθεσης περιγραφών διαδρομών. Πολλοί κατέθεταν διαδρομές και πολλοί περισσότεροι στρεφόντουσαν εκεί για πληροφορίες-δάνεια.
Παρόλα αυτά, εδώ και δυο μέρες η τράπεζα φαλίρισε και το χειρότερο, έφαγε και τις καταθέσεις. Ίσως οι ιδιοκτήτες της τράπεζας, κατά το ελληνικό πρότυπο, να ανοίξουν άλλο μαγαζί χρησιμοποιώντας τις φαγωμένες καταθέσεις, ίσως όχι οπότε οι καταθέσεις χάθηκαν οριστικά.
Πως λοιπόν θα προστατευτούν οι μικροκαταθέτες και οι καταθέσεις τους;
Το γεγονός δεν είναι χωρίς ενδιαφέρον και φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα που αφορούν και το hellaspath.gr. Γιατί και το hellaspath μια τράπεζα είναι. Βέβαια η ποιοτική διαφορά του από τα site τύπου oreibasia.gr είναι τεράστια, και αυτό οφείλεται στον εθελοντισμό των διαχειριστών, τους ξεκάθαρους στόχους και τη συλλογική ιδιοκτησία, αλλά παρόλα αυτά δεν θα ήθελα να ξυπνήσω μια μέρα και να έχει εξαφανιστεί, ούτε να αναρωτιέμαι τι έγιναν τα κείμενά μου, οι διαδρομές μου, τα προσωπικά μου μηνύματα και χίλια-δυο άλλα.
Δεν ξέρω αν βρίσκετε χρήσιμη μια τέτοια συζήτηση, ή ακόμη και σκόπιμη στο φόρουμ του hellaspath. Παρόλα αυτά εγώ τη ξεκινάω, και νομίζω ότι οι απόψεις όλων είναι χρήσιμες και ίσως να δείξουν το δρόμο για το μέλλον και του hellaspath
Συνημμένα
oreibasia.gr.JPG

Άβαταρ μέλους
lekat
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: Τρί 09 Μαρ 2010, 15:29
Τοποθεσία: Ταύρος
Επικοινωνία:

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από lekat » Τρί 07 Δεκ 2010, 13:25

Παναγιώτη καλημέρα, η πίκρα είναι κοινή, προτείνω, μόνο, να μη καταλήξουμε στα "γιατί" πριν μάθουμε. Κρατάω εκείνο το "προσωρινά". Κατά τ' άλλα, νομίζω ότι είναι χρήσιμη μια ανταλλαγή για το πως μπορεί να στηθεί μια "τράπεζα" εντελώς ανοιχτή και με εγγυήσεις ότι θα μένει ανοιχτή κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες. Απο τα υπάρχοντα σημεία μόνο το hellaspath, το anevainontas και το routes πλησιάζουν στην ιδέα. Ας πέσουν ιδέες και ας καταθέσουμε διαθεσιμότητες όσοι βλέπουν θετικά μια τέτοια προοπτική. Μια πρώτη "λύση" είναι ίσως η δημιουργία μιας λίστας μόνο για κατάθεση διαδρομών (χωρίς δηλαδή δυνατότητα συζήτησης για να αποφεύγονται κάτι παράξενες αντεγκλήσεις, αλλά και με δυνατότητα διαπροσωπικής ανταλλαγής μηνυμάτων ώστε να μπορούν να απαντηθούν απορίες). Στην πιθανή ερώτηση γιατί όχι στο "hellaspath" η απάντηση είναι: γιατι δεν δουλεύουμε όλοι με gps. Θα ήταν ευχής έργο αν η συλλογικότητα που το διαχειρίζεται το "άνοιγε" και προς ένα τέτοιο κοινό. Ας ανοίξει η κουβέντα και βλέπουμε...
Θανάσης

Άβαταρ μέλους
thanasis daskaloudis
Δημοσιεύσεις: 221
Εγγραφή: Πέμ 04 Μαρ 2010, 13:16
Τοποθεσία: Καβάλα
Επικοινωνία:

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από thanasis daskaloudis » Τρί 07 Δεκ 2010, 18:16

Θα είναι ευχής έργο κάτι πραγματικά ανοικτό που να εξασφαλίζει την συνέχεια. Ας πάρουμε για παράδειγμα το hellaspath. Όταν κάποιοι από τους διαχειριστές αδυνατούσαν να το υποστηρίξουν πλέον, δεν το έβγαλαν off-line. Συνέχισε να υπάρχει απλά χωρίς να ενημερώνετε. Ήταν το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει απέναντι σε όλους αυτούς που είχαν στείλει τις διαδρομές τους προς δημοσίευση. Μέχρι που ήρθε ο Νίκος ο Κρούπης και η Νίκη και συνέχισαν, και ΜΠΡΑΒΟ τους, την προσπάθεια. Κάτι τέτοιο πρέπει να διασφαλιστεί και τώρα. Ένα forum ανοικτό που δεν θα το διαχειρίζεται ένας αλλά μία ομάδα ανοικτή που συχνά θα μπορεί να ανανεώνεται ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια.

Όσο για το oreibasia.gr ας μη βιαζόμαστε να το κρίνουμε. Αυτοί όμως που το διαχειρίζονται έχουν την ηθική υποχρέωση απέναντι σε "όλους, όσους μέχρι σήμερα στήριξαν την πορεία του" όπως λένε, σύντομα να εξηγήσουν τους λόγους της αναστολής λειτουργίας του forum και τι σκοπούς έχουν για την συνέχεια (και φυσικά τι θα γίνει με όλο αυτό υλικό).
Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά για να τα κάνεις εντελώς θάλασσα χρειάζεσαι ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 793
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από pankan » Τρί 07 Δεκ 2010, 18:39

Γειά σου Θανάση (λεκατ), χάρηκα που ανταποκρίθηκες στο τσίγκλισμα μου για συζήτηση, πολύ περισσότερο που ήσουν τακτικότατο μέλος του oreibasia.gr.
Πρώτα απ΄ όλα για να μη παρεξηγηθώ με το κείμενό μου δεν έκρινα ούτε έψαξα να βρω το "γιατί". Αυτό που έκανα είναι να σχολιάσω το αποτέλεσμα. Εξάλλου δεν είναι δική μας δουλειά να ψάξουμε το "γιατί" σε ένα ξένο μαγαζί. Όπως σε κάθε άλλο μαγαζί, ο ιδιοκτήτης του άμα θέλει το κλείνει και το εμπόρευμα το κάνει ότι θέλει.
Και εδώ με τρώει να λιβανήσω ακόμη μια φορά το hellaspath. ΄
Όταν αυτοί που το στήσαμε (ο Γιώργος κι εγώ) βαλτώσαμε και σταματήσαμε να το πηγαίνουμε μπροστά, δεν διστάσαμε να βάλουμε κι άλλους στο παιχνίδι (τον Θανάση από τη Καβάλα). Κι όταν κι αυτός κόλλησε δεν το κλείσαμε αλλά το αφήσαμε να υπάρχει μέχρι που εμφανίστηκε ο Νίκος για να το εκτοξεύσει τον τελευταίο χρόνο. Κι από κοντά και η Νίκη που έφτιαξε το φόρουμ που φιλοξενεί τη κουβέντα μας. Και είμαι σίγουρος ότι όταν και αυτοί κουραστούν θα βρεθεί αργά ή γρήγορα αυτός που θα το πάει ένα βήμα παραπέρα. Κάνοντας φυσικά χαρούμενους και περήφανους όλους όσοι έβαλαν ενα λιθαράκι για να υπάρχουν ελεύθερες και απαλαγμένες από copyright οι πληροφορίες για τον προσανατολισμο στα βουνά μας.
Και να φανταστείς ότι δεν μας ανήκει ούτε καν το όνομα. Και να φανταστείς ότι ο σύλλογος στον οποίο ανήκει το όνομα δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια (προς τιμή του) ούτε μια απόπειρα παρέμβασης σε αυτά που αποφάσιζαμε για τη πορεία του hellaspath.
Γράφεις ότι δεν μπορεί το hellaspath να είναι η πλατφόρμα όπου θα καταθέτονται οι περιγραφές διαδρομών λόγω του προσανατολισμού του στο gps. Δεν είναι ακριβώς αυτός ο λόγος κατά τη γνώμη μου. Το hellaspath φιλοξενεί για μια διαδρομή μόνο μία περιγραφή και μόνο μια σειρά δεδομένων GPS. Τα καλύτερα που έχει στη διάθεσή του. Είναι λοιπόν αυτή τη στιγμή ένας οδηγός πεδίου και όχι ένα ημερολόγιο καταστρώματος.
Αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή είναι ένας χώρος όπου θα δημοσιεύεται η ανάβαση της ΕΥΔΑΠ, του ΠΟΑ, του Θανάση, του Νίκου. Ένα μέρος όπου θα μπορεί κανείς να ανεβάσει ένα track μιας συγκεκριμένης ανάβασης σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία σε ένα βουνό. Μια δημοσιογραφική απεικόνιση της στιγμής και όχι ένας οδηγός πεδίου (που είναι το hellaspath).

Αυτό προσπάθησε να κάνει το oreibasia.gr χωρίς επιτυχία κατά τη γνώμη μου. Οι περιγραφές χάθηκαν μεσα στις συζητήσεις που είναι και ο λόγος ύπαρξης ενός φόρουμ. Γιατί και το καφενείο απαραίτητο είναι και είμαι σίγουρος ότι η απουσία του θα έχει δημιουργήσει σε πολλούς σύνδρομο στέρησης. Άσε που η μορφή του (ιδιόκτητη ιστοσελίδα), οδήγησε στο να κλείσει χωρίς να έχουν λόγο σε αυτό τα μέλη του που πιθανότατα επιθυμούσαν τη συνέχισή του με τη μορφή που είχε και ίσως να ήταν πρόθυμα και να βοηθήσουν γι' αυτό.

Καμμιά φορά σκέφτομαι πόσο καλά θα ήταν να υπήρχε η γνώση, ο χρόνος και οι εθελοντές για να υλοποιήσουμε όλες τις καλές ιδέες που έχουμε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια.
Αντιγράφω από ένα email που έλαβα από το φίλο Λευτέρη στις 23-9-2005:
"θα ήθελα να σας προτείνω να δημιουργήσετε έναν άλλον χώρο ο οποίος θα έχει αρχεία διαδρομών τα οποία δεν είναι επεξεργαζμένα, είναι δηλαδή μόνο οι διαδρομές, (έχω πολλές τέτοιες!!). λόγω βαρεμάρας ή λογω επικινδυνότητας της στιγμής δεν περάστηκαν λεπτομέρειες, νομίζω ότι πολλοί άλλοι έχουν τέτοιες διαδρομές και θα ήταν πρόθυμοι να τις μοιραστούν, και όποιος άλλος θέλει μπορεί να τις τροποποιεί και να τις βελτιώνει στη συνέχεια".
Ένα χρόνο αργότερα εμφανίστηκε το wikiloc.

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 793
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από pankan » Σάβ 18 Δεκ 2010, 09:05

Το oreibasia.gr επανεμφανίστηκε.
Φορουμοστερημένοι σπεύσατε.

Άβαταρ μέλους
nektaman
Δημοσιεύσεις: 799
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 23:41
Τοποθεσία: Χανιά Κρήτη

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από nektaman » Σάβ 18 Δεκ 2010, 10:33

νομίζω όμως οτι η ανάγκη ανοίγματος του hellaspath σε ένα πιό πλατύ κοινό εξακολουθεί να υπάρχει..
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 793
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από pankan » Σάβ 18 Δεκ 2010, 16:59

nektaman έγραψε:νομίζω όμως οτι η ανάγκη ανοίγματος του hellaspath σε ένα πιό πλατύ κοινό εξακολουθεί να υπάρχει..
Νομίζω ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις.

Άβαταρ μέλους
nektaman
Δημοσιεύσεις: 799
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 23:41
Τοποθεσία: Χανιά Κρήτη

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από nektaman » Τρί 02 Οκτ 2012, 23:28

2 χρόνια μετά, το oreibasia.gr κατέβασε πάλι διακόπτη και αυτή την φορά μάλλον οριστικά, εύχομαι να βλεπόμαστε μέσα απο το hellaspath forum απο δώ και πέρα...
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

Άβαταρ μέλους
lekat
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: Τρί 09 Μαρ 2010, 15:29
Τοποθεσία: Ταύρος
Επικοινωνία:

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από lekat » Τετ 03 Οκτ 2012, 13:20

nektaman έγραψε:2 χρόνια μετά, το oreibasia.gr κατέβασε πάλι διακόπτη και αυτή την φορά μάλλον οριστικά, εύχομαι να βλεπόμαστε μέσα απο το hellaspath forum απο δώ και πέρα...
να βρισκόμαστε και να ανεβάζουμε καμμιά ιστορία, άμα γυρίσει και η Νίκη απ τα Παρίσια να κουβεντιάσουμε και μερικά τεχνικά :flower:

Άβαταρ μέλους
nektaman
Δημοσιεύσεις: 799
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 23:41
Τοποθεσία: Χανιά Κρήτη

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από nektaman » Τετ 03 Οκτ 2012, 14:03

lekat έγραψε: να βρισκόμαστε και να ανεβάζουμε καμμιά ιστορία, άμα γυρίσει και η Νίκη απ τα Παρίσια να κουβεντιάσουμε και μερικά τεχνικά :flower:
...και να πίνουμε και καμμιά κούπα παρέα κουβεντιάζοντας για τις βόλτες μας...
:mrgreen:
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

Άβαταρ μέλους
lekat
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: Τρί 09 Μαρ 2010, 15:29
Τοποθεσία: Ταύρος
Επικοινωνία:

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από lekat » Τετ 03 Οκτ 2012, 15:09

nektaman έγραψε: ...και να πίνουμε και καμμιά κούπα παρέα κουβεντιάζοντας για τις βόλτες μας...
:mrgreen:
σ' αυτό το σημείο κάτι πρέπει να κάνεις, έχω χάσει τις επαφές με Ρέθυμνο και Ηράκλειο κι έτσι τη βγάζω με μια χανιώτικη που δε λέει πράμα. Αμα έχεις καμιά καλή και φτηνή πρόταση βάζω τον μεζέ :wink1:

Άβαταρ μέλους
niki_kar
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 716
Εγγραφή: Πέμ 07 Ιαν 2010, 08:50
Τοποθεσία: Έδεσσα
Επικοινωνία:

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από niki_kar » Τετ 03 Οκτ 2012, 16:36

Παιδιά, δε χρειάζεται να σας δώσει κανείς το σήμα. Το φόρουμ είναι ανοιχτό για όλους :)
Όποιος θέλει γράφει, μην ντρέπεστε!

Και αν θέλετε να προτείνετε κάτι υπάρχουν σχετικές ενότητες Site Feedback για το forum και για το site.

Εκφραστείτε ελεύθερα!

ΥΓ @ lekat: Το internet δεν έχει σύνορα ;)

Άβαταρ μέλους
lekat
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: Τρί 09 Μαρ 2010, 15:29
Τοποθεσία: Ταύρος
Επικοινωνία:

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από lekat » Τετ 03 Οκτ 2012, 18:06

niki_kar έγραψε: ΥΓ @ lekat: Το internet δεν έχει σύνορα ;)
ασφαλώς κυρία μου, αλλά πως θα γίνει που εμείς οι γερόντοι είμαστε κολλημένοι με το καφενείο και άρα πρέπει να γυρίσεις για να κουβεντιάσουμε απο κοντά μπροστά σε μια οθόνη

Άβαταρ μέλους
Γιάννης Τζίμας
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: Τετ 17 Οκτ 2012, 15:26

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από Γιάννης Τζίμας » Τετ 17 Οκτ 2012, 16:17

Ασφαλώς το κλείσιμο του oreibasia.gr μας πίκρανε όλους. Δεν θα κρίνω την απόφαση, δεν γνωρίζω και τους λόγους αλλά η απώλεια τόσων "καταθέσεων" όσο νά 'ναι πονάει. Όταν ένα forum είναι υπόθεση ενός ιδιοκτήτη, μπορεί και ένα ξαφνικό πρόβλημα π.χ. υγείας να προκαλέσει διακοπή της λειτουργίας του. Ελπίζω να μην είναι αυτό και υποθέτω ότι οφείλεται στην κούραση και ίσως στα έξοδα. Μπορούσε όμως να ζητηθεί βοήθεια, δεν έγινε, άρα συνεχίζουμε!
Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την απ' αόριστον λειτουργία ενός forum, όμως το hellaspath.gr σίγουρα προσφέρει περισσότερα εχέγγυα βιωσιμότητας. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στους διαχειριστές.

Υ.Γ. Δε θα πείραζε να λειτουργούν 2 και 3 δραστήρια ορειβατικά forums. Η ορειβατική και πεζοπορική κοινότητα είναι ήδη αρκετά μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα. Θα έλεγε κάποιος: τι θα γίνει, θα είμαστε συνέχεια στο πληκτρολόγιο και στην οθόνη; Προφανώς όχι, απλά θα λειτουργήσει η φυσική επιλογή.


__________________________________
Wissen Macht Frei - Η Γνώση Απελευθερώνει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γιάννης Τζίμας την Πέμ 25 Οκτ 2012, 11:41, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 793
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από pankan » Τετ 17 Οκτ 2012, 17:49

Γιάννης Τζίμας έγραψε: Δε θα πείραζε να λειτουργούν 2 και 3 δραστήρια ορειβατικά forums. Η ορειβατική και πεζοπορική κοινότητα είναι ήδη αρκετά μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα. Θα έλεγε κάποιος: τι θα γίνει, θα είμαστε συνέχεια στο πληκτρολόγιο και στην οθόνη; Προφανώς όχι, απλά θα λειτουργήσει η φυσική επιλογή.

(πρώην Tymet στο oreibasia.gr)
Γειά.σου.Γιάννη
Η.φυσική.επιλογή.είναι.αποτέλεσμα.του.ανταγωνισμού.
Εγώ.να.πω.την.αλήθεια.δεν.πιστεύω.στον.ανταγωνισμό.στη.συγκεκριμένη.περίπτωση.και.φαντάζομαι
ουτε.οι.διαχειριστές.του.hellaspath...
Όπως.ξέρεις.η.Νίκη.που.είναι.η.διαχειρίστρια.του.φόρουμ.μας.ήταν.από.τα.πολυγραφότερα.μέλη.του.
oreibasiα.gr...Και.εγώ.είχα.επίσης.μια.παρουσία.
Σε.αρκετά.δεν.συμφωνούσαμε.με.το.oreibasia.gr.αλλά.παρόλα.αυτά.δεν.επιδιώχθηκε.να.φτιαχτεί.
ένα.φόρουμ.για.να.το.ανταγωνιστεί....
Μόνο.τώρα.που.παρουσιάστηκε.η.ανάγκη.ξεκίνησε.η.Νίκη.να.κάνει.τις.αλλαγές.που.θα.το.κάνουν.
ένα.νέο.ορειβατικό.στέκι...Ένα.στέκι.για.όλους.και.από.όσο.γίνεται.περισσότερους...

Άβαταρ μέλους
thanasis daskaloudis
Δημοσιεύσεις: 221
Εγγραφή: Πέμ 04 Μαρ 2010, 13:16
Τοποθεσία: Καβάλα
Επικοινωνία:

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από thanasis daskaloudis » Τετ 17 Οκτ 2012, 23:47

Δεν μπαίνουμε σε λογικές ανταγωνισμού. Όπως το hellaspath δεν ήταν ποτέ ανταγωνιστικό αλλά άφηνε σε ελεύθερη χρήση τα δεδομένα του έτσι και το forum πρέπει να ακολουθήσει την ίδια γραμμή. Δεν πιστεύω πως υπάρχει έστω και ένας εδώ μέσα που να πιστεύει πως το forum του routes και του "Ανεβαίνοντας" είναι ανταγωνιστικά. Προσωπικά πιστεύω πως όσα περισσότερα site ασχολούνται με την ορειβασία, όσα περισσότερα ορειβατικά forum παρουσιάζονται, όσα περισσότερα ορειβατικά περιοδικά μπορεί να υποστηρίξει ο χώρος κλπ, τόσο περισσότερο έδαφος κερδίζει η ορειβασία στην χώρα μας.
Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά για να τα κάνεις εντελώς θάλασσα χρειάζεσαι ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Άβαταρ μέλους
Γιάννης Τζίμας
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: Τετ 17 Οκτ 2012, 15:26

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από Γιάννης Τζίμας » Πέμ 18 Οκτ 2012, 10:48

Να διευκρινίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι τα ορειβατικά - πεζοπορικά forums θά 'πρεπε να λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Εξ' άλλου για τους διαχειριστές δεν υπάρχει κέρδος, μόνο κόπος και μάλλον και έξοδα (ίσως η έκφραση "φυσική επιλογή" να ήταν ατυχής).
Για πολύ απλούς λόγους (μου αρέσει το γραφιστικό περιβάλλον, εκεί γράφουν οι φίλοι μου κλπ) κάποιο forum γίνεται το πρωτεύον διαδικτυακό μέσο έκφρασης της κοινότητάς μας, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια με το oreibasia.gr.
Κανένας ανταγωνισμός λοιπόν, όπως λειτουργούμε (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) και στα βουνά.


__________________________________
Wissen Macht Frei - Η Γνώση Απελευθερώνει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γιάννης Τζίμας την Πέμ 25 Οκτ 2012, 11:42, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 793
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από pankan » Πέμ 18 Οκτ 2012, 11:12

Γιάννης Τζίμας έγραψε:Για πολύ απλούς λόγους (..., εκεί γράφουν οι φίλοι μου ...) κάποιο γίνεται το πρωτεύον διαδικτυακό μέσο έκφρασης της κοινότητάς μας, ...
Είπες.τη.πιο.σωστή.κουβέντα.

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 635
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Παρ 19 Οκτ 2012, 00:04

Ειμαι και εγώ εδώ θα το ξαναχτίσουμε το Μαγαζί.
Όσο για τον Μίλτο άσχετα από το αποτέλεσμα είναι λάθος να του χρεώνουμε και να απαιτούμε βάρος μεγαλύτερο από αυτό που μπορούσε να αντέξει.
Αλώστε εθελοντές και διαθέσιμοι ήμαστε όλοι για όσο διάστημα μπορούμε γεροί να είμαστε.
Από εδώ και πέρα ιδέες από τους κατέχοντες την πληροφορική ώστε να γινει το σύστημα όσο το δυνατόν πιο φιλόξενο λειτουργικό και αποδοτικό.
Καλό μας ταξιδι στο νέο μας στέκι.

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 793
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Με αφορμή το oreibasia.gr

Δημοσίευση από pankan » Παρ 19 Οκτ 2012, 07:01

Μήτρου Τάκης έγραψε:Ειμαι και εγώ εδώ θα το ξαναχτίσουμε το Μαγαζί.
Όσο για τον Μίλτο άσχετα από το αποτέλεσμα είναι λάθος να του χρεώνουμε και να απαιτούμε βάρος μεγαλύτερο από αυτό που μπορούσε να αντέξει.
Αγαπητέ.Τάκη.καλωσόρισες.κι.εσύ....
Πολύ.καλά.τα.λες.για.τον.Σίμο...
Εξάλλου.δεν.πρέπει.να.ξεχνάμε.τη.πολύ.σημαντική.προσφορά.του.όλα.αυτά.τα.χρόνια...
Ας.μην.την.υποτιμάει.κανείς...
Να.μη.μένουμε.μόνο.στο.άσχημο.τέλος.αλλά.και.στα.καλά.προηγούμενα...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη Συζήτηση”