Σελίδα 1 από 1

Κυριακή 7 Ιουνίου στην Πάρνηθα...

Δημοσιεύτηκε: Παρ 05 Ιουν 2015, 01:51
από Teobe!
Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από όλες τις απόψεις:
http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paidei ... rnithas#/0

Συγκρατώ:

- το ιστορικό της υπόθεσης γιατί "ότι γράφτηκε με αίμα δε σβήνει με βρώμικο μελάνι"...
- την γνωριμία εκατοντάδων νέων με το βουνό...
- το ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα...
- την πολύ καλή διοργάνωση & προετοιμασία μέχρι στιγμής στην οποία συμμετέχουν και δεκάδες ορειβάτες από συλλόγους της Αθήνας αλλά και εκτός συλλόγων...

Ελπίζω όλα να πάνε καλά μέχρι να κατέβει και ο τελευταίος από το βουνό και να έχουν όλοι τις καλύτερες εντυπώσεις και μερικοί να τους αρέσει και να αποφασίσουν να ανεβαίνουν πιο συχνά...!!!

Re: Κυριακή 7 Ιουνίου στην Πάρνηθα...

Δημοσιεύτηκε: Παρ 05 Ιουν 2015, 10:57
από lekat

Re: Κυριακή 7 Ιουνίου στην Πάρνηθα...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 07 Ιουν 2015, 18:52
από lekat
Εγινε, λοιπόν, κι ήτανε πετυχημένο. Γύρω στους 20 που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κυκλοφορούμε στα βουνά, συνόδεψαν περίπου 400 παιδιά σε μια πρωτόγνωρη -και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τη μαζικότητα- ανάβαση στη δυτική Πάρνηθα, σε μονοπάτια που πατήθηκαν από τους αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ στη περίοδο 1941-49. Μετά από μια σύντομη ομιλία που αφορούσε από τη μιά τις μάχες εκείνης της εποχής κι απ την άλλη το σύγχρονο ανέβασμα στα ψηλά της λαϊκής πάλης, τα παιδιά μοιράστηκαν σε ομάδες των 40 περίπου κι άρχισε η ανάβαση. Ζόρικη στην αρχή, όμορφη στη συνέχεια μέσα στο δασομένο. Ο καιρός σύμμαχος με συνεφιά βοήθησε να διανυθεί η απόσταση των 6χλμ με υψομετρική γύρω στα 400 μέτρα σε δυό ώρες, ενώ είχαμε υπολογίσει 2,5 με βάση τον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών. Απώλειες μηδέν και μάλλον το χάρηκαν όλοι αν κρίνουμε κι από τις προσκλήσεις να ξανακάνουμε τέτοιες διαδρομές. Οργανωτές της ανάβασης το τμημα φυσικής αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Χασιώτες σύντροφοι και φίλοι είχαν φροντίσει για τα σχετικά της "αναπλήρωσης" στο τέλος της διαδρομής με κοψιδάκια γύρω από την πηγή.
Κάτι ακούγεται για ανάλογη πρωτοβουλία με επίκεντρο τον Βουραϊκό στο τέλος του μήνα, νάμαστε καλά να περπατάμε μετά γνώσεως.

Re: Κυριακή 7 Ιουνίου στην Πάρνηθα...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 07 Ιουν 2015, 18:54
από lekat
.