Βυθός - Καταρράκτες «Σκοτωμένου Νερού».

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Βυθός - Καταρράκτες «Σκοτωμένου Νερού».

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Τρί 04 Δεκ 2012, 20:44

Δυτική Μακεδονία.
Βόρεια Πίνδος
Βόιο. Καταρράκτες «Σκοτωμένου Νερού».
Βυθός «Ντόλος» - «Σιουποτίστα» Καταρράκτες «Σκοτωμένου Νερού» - «Μαυριάχα» - «Παλιό Φυλάκιο» - Ε/6 - «Πατώματα» - Εθνική Οδός Αυχένας 1350Μ - Βυθός «Ντόλος». (Κυκλική διαδρομή)
Υ/Δ: +75-160+585-185
Απόσταση: 16,4Χμ.
Ώρες Πορείας: 7 ώρες Χωρίς μεγάλα διαλλείματα.
Σήμανση: Επαρκής.
Βαθμός Δυσκολίας: 2.
Νερό στην διαδρομή: Στην αφετηρία και όχι τόσο σίγουρα στην «Ποτίστρα».
Πρόσβαση: Βυθός Πενταλόφου Κοζάνης.
Προσοχή: Η χάραξη της διαδρομής στον χάρτη είναι ενδεικτική της κατεύθυνσης και δεν είναι απόλυτα ακριβείς.
Λίγα λόγια για την περιοχή.
Σε υψόμετρο 1.035 μέτρων και σε απόσταση 1 Χμ, βορειοδυτικά ΒΔ από τον Πεντάλοφο βρίσκετε ο δεύτερος παραδοσιακός οικισμός του Βόιου, ο Βυθός, ή «Ντόλος». Ο Κάτω Βυθός, βρίσκεται πραγματικά βυθισμένος μέσα σε μια απότομη ρεματιά κυριευμένος από την πυκνότατη βλάστηση του καστανόδασους που τον περιβάλλει. Αντίθετα ο επάνω Βύθος που απέχει περίπου 500 μέτρα μακριά, κρέμεται στους εντυπωσιακούς βράχους του όρους Σκοπός «Καραούλι». Εδώ βρίσκεται και η κεντρική πλατεία του Βυθού, ο γραφικότατος «Μάρμαρος».
Ο Βυθός σήμερα έχει 150 μόνιμους κατοίκους κυρίως κτηνοτρόφους και υλοτόμους, που το καλοκαίρι ξεπερνούν τους 350. Το χωριό κρατά την παραδοσιακή τους μορφή, με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα καλντερίμια. Τα κτίρια των ξενώνων και το πέτρινο σχολείο αποτελούν τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της τοπικής τέχνης των πετρομαστόρων του Βόιου. Η συμβολή του στην ιστορία του τόπου και του αγώνα του λαού τόσο κατά την Τουρκοκρατία, τον Μακεδονικό αγώνα, τον Έλληνοιταλικό πόλεμο είναι μεγάλη. Για την συμμετοχή του στην Εθνική αντίσταση πυρολύθηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς του 3Ραιχ τον Ιούλιο του 1944.
Περισσότερα για το Βόιο.

http://www.monopatia-pindos.gr/
http://www.monopatia-pindos.gr/index.ph ... 22&lang=el
Η διαδρομή που ακολουθούμε βρίσκετε ανάμεσα σε πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, καστανιές και πεύκα που κυριαρχούν στον ορεινό όγκο του Βόιου. Περνάει από το ιδιαίτερο μνημείο της φύσης το αιωνόβιο καστανόδασος της «Σιουποτίστας», στην συνέχεια τις τρεις «Βάθρες» του καταρράκτη του «Σκοτωμένου Νερού», την ομορφότερη ίσως περιοχή του Βοΐου. Οι καταρράκτες, που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν άγνωστοι και απροσπέλαστοι, αναδείχτηκαν με την προσπάθεια της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης. Η καταγραφή ανάδειξη και προβολή τους γίνετε από το πρόγραμμα «Πίνδος 2009» που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Εργαστήριο Τεχνολογίας Περιβάλλοντος). Συνεχίζει στο χείλος της ορθοπλαγιάς όπου υψώνεται η «Μαύρη Ράχη», ή «Μαυριάχα», στην συνέχεια περνάμε το «Παλιό φυλάκιο» και καταλήγουμε στον «Λαιμό» (6) σε υψόμετρο 1580Μ όπου συναντάμε τμήμα τις διαδρομής του Ιδανικότερη εποχή: Νοέμβριος – Μάιος όπου οι καταρράκτες έχουν αρκετό νερό.
Συμβουλή: Προκειμένου κατά την επιστροφή να αποφύγουμε 4,3Χμ. ασφαλτόδρομο και χρόνο 1~1,5 ώρας, εάν υπάρχουν στην ομάδα δυο αυτοκίνητα, σκόπιμο είναι το ένα να μείνει στην αφετηρία μας και το δεύτερο στην θέση «Αυχένας» (10) σε υψόμετρο 1350Μ.
Περιγραφή Διαδρομής:
Ξεκινάμε από την πλατεία του Βυθού «Μάρμαρο» 1035Μ (1), ανηφορίζουμε στο καλντερίμι για την εκκλησιά των «Εισοδείων της Θεοτόκου» και ακολουθώντας τις καλαίσθητες πινακίδες (Κόκκινες τετράγωνες πινακίδες με κίτρινο έλατο στο κέντρο) βγαίνουμε από το χωριό και ανηφορίζουμε στην πλαγιά, φτάνοντας σε ράχη και έχοντας δεξιά τον «Πύργο» τής κορυφής «Καραούλι». Από το σημείο αυτό έχουμε στα πόδια μας όλη την λεκάνη που θα κινηθούμε, με τον Πρ Ηλία «Ζουπανίου» να δεσπόζει Βορειοδυτικά ΒΔ. Συνεχίζουμε κατηφορίζοντας και καταλήγουμε σε δασικό δρόμο έχοντας αριστερά μας την εθνική οδό (1α). Εάν επιθυμούμε την διαδρομή μας μπορούμε να την ξεκινήσουμε από τη θέση αυτήν.
Ήμαστε στην θέση «Σταυρός» σε υψόμετρο 1.110Μ αφού καλύψαμε + 75Μ Υ/Δ, διανύσαμε 0,6 Χμ σε χρόνο 20΄ λεπτών από τον Βυθό.
Συνεχίζουμε κατηφορίζοντας στον δασικό δρόμο, περνάμε υδροτριβή δεξιά, κατηφορίζοντας συναντάμε δεξιά πινακίδα κατεύθυνσης που μας βάζει σε μονοπάτι (2), 1Χμ, περίπου από τον «Σταυρό». Ακολουθώντας την πολύ καλή σήμανση κατηφορίζουμε έντονα από κακοτράχαλη ράχη, φτάνουμε στην κοίτη ρέματος, το ακολουθούμε αριστερά Δυτικά Δ και σύντομα φτάνουμε σε τσιμεντένιο γεφυράκι (3).
Ήμαστε στην θέση «Γεφυράκι Σιουλίστ» σε υψόμετρο 950Μ, αφού καλύψαμε -160Μ Υ/Δ, διανύσαμε 1,4 Χμ. σε χρόνο 25΄ λεπτών, από τον «Σταυρό».
Περνάμε το γεφυράκι έχοντας αριστερά ορθοπλαγιά, συνεχίζουμε Δυτικά, κυκλώνοντας την ορθοπλαγιά και καταλήγουμε σε πλάτωμα με ερείπια πέτρινης κατασκευής (4). Περνάμε τα ερείπια από δεξιά και με κατεύθυνση Βορειοδυτική ΒΔ, ανηφορίζουμε σε πλαγιά ανάμεσα σε θάμνους κέδρων, μπαίνουμε σε δάσος, συναντάμε δασικό δρόμο που κόβει το μονοπάτι, τον περνάμε απέναντι μπαίνοντας πλέων στην «Σιουπότιστα» όπου και το δάσος με αιωνόβιες καστανιές, που δυστυχώς λόγω της επιδημίας της Καστανιάς , έχουν μείνει όρθιοι μόνο οι τεράστιοι κορμοί. Προχωράμε ανάμεσα σε θεόρατες καστανιές, φτάνουμε σε διασταύρωση του μονοπατιού από δεξιά, και αμέσως μπροστά μας σε πέτρινη καλύβα (6).
Το μονοπάτι δεξιά μας κατεβαίνει στον δασικό δρόμο για όποιον θέλει προσέγγιση τους καταρράκτες με αυτοκίνητο.
Βρισκόμαστε στην θέση «Καλύβα του Παπαζίση» σε υψόμετρο 1080Μ. Περνάμε την καλύβα από αριστερά, φτάνουμε σε ρεματιά με μικρούς καταρράκτες, και καταλήγουμε σε στένωμα του ρέματος, περνάμε το ρέμα και ανηφορίζουμε Ανατολικά Α, καταλήγουμε σε ώμο έχοντας πλέων συνολική εικόνα της Ανατολικής ορθοπλαγιάς του Πρ. Ηλία και της Νότιας ορθοπλαγιάς της «Μαυρίαχας», καθώς και τους καταρράκτες ψηλά στα Βόρεια, ακολουθούμε το μονοπάτι Νοτιοδυτικά και καταλήγουμε στην Βάση του Καταρράκτη (7).
Οι καταρράκτες του «Σκοτωμένου Νερού» αποτελούνται από τρεις καταρράκτες, τον καταρράκτη της «Κάτω Βάθρας», ύψους 20 μέτρων, της «Πάνω Βάθρα», ύψους 30 μέτρων και της «Κρυμμένης Βάθρας» ύψους 10 μέτρων. Η ονομασία «Σκοτωμένο Νερό» προέκυψε γιατί το νερό από το ύψος που πέφτει σκορπάει από τον αέρα και καταλήγει στις βάθρες σε σταγόνες, «Σκοτωμένο». Η προσέγγιση στις βάθρες γίνετε από αδιέξοδα μονοπάτια που καταλήγουν σε αυτές.
Ήμαστε στους καταρράκτες του «Σκοτωμένου Νερού» στην θέση «Κάτω Βάθρα» και σε υψόμετρο 1180Μ, αφού καλύψαμε +230Μ Υ/Δ, διανύσαμε 2,5 Χμ. σε χρόνο 1ωρας και 15΄ λεπτών, από το «Γεφυράκι Σιουλίστ».
Αφού θαυμάσουμε το ανεπανάληπτο τοπίο με τις ορθοπλαγιές και τα ζωνάρια, καθώς και το νερό να σκορπάει πέφτοντας και δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στην πέτρα, επιστρέφουμε έχοντας την προσοχή μας αριστερά όπου θα βρούμε το μονοπάτι που κινείτε στην σχεδόν γυμνή ράχη. Παίρνουμε το μονοπάτι και ανηφορίζουμε έντονα από γιδόστρατα σε κάπως σαθρό έδαφος ώσπου καταλήγουμε στην βάση ορθοπλαγιάς. (Συμβουλή στο τμήμα αυτό της διαδρομής εάν στην ομάδα υπάρχουν μικρά παιδιά ή άπειροι, σκόπιμο είναι εντελώς προληπτικά να έχουμε σχοινί). Φτάνοντας στην ρίζα της ορθοπλαγιάς συναντάμε μονοπάτι, το ακολουθούμε αριστερά και καταλήγουμε σε ζωνάρι πίσω από το νερό που πέφτει από τον καταρράκτη (8). Το θέαμα εδώ δεν είναι απλά καταπληκτικό, το νερό πέφτει από «κορνίζα», και τα ζωνάρια που υπάρχουν στο βράχο δίνουν την δυνατότητα να περάσουμε πίσω από τον καταρράκτη και να θαυμάσουμε την υδάτινη κουρτίνα που κάνουν οι σταγόνες του νερού πέφτοντας, καθώς και την δασωμένη πλαγιά της «Σιουπότιστας».
Ήμαστε στην θέση «Πάνω Βάθρα» και σε υψόμετρο 1230Μ, αφού καλύψαμε +50Μ Υ/Δ, διανύσαμε 0,3~ Χμ. σε χρόνο 20΄ λεπτών, από την «Κάτω Βάθρα».
Επιστρέφουμε, περνάμε μικρά σπήλαια στους βράχους, συνεχίζουμε κυκλώνοντας την ορθοπλαγιά, κατηφορίζουμε ελαφρά, φτάνουμε σε διασταύρωση του μονοπατιού. Αριστερά Βορειοδυτικά ΒΔ μας ανεβάζει στην «Κριμένη Βάθρα» και ευθεία Βορειοανατολικά ΒΑ στις «Ποτίστρες». Παίρνουμε το μονοπάτι αριστερά, αφορίζουμε στην πλαγιά ανάμεσα σε θάμνους, φτάνουμε σε μπαλκόνι με θαυμάσια θέα όλης της χαράδρας και της κορυφής «Καραούλι». Συνεχίζουμε Βορειοδυτικά ΒΔ και καταλήγουμε σε ρεματιά με τριπλό καταρράκτη (9), πάνω ακριβώς από το χείλος του καταρράκτη της «Πάνω Βάθρας».
Ήμαστε στην θέση «Κρυμμένη Βάθρα» και σε υψόμετρο 1240Μ, αφού καλύψαμε -10+40Μ Υ/Δ, διανύσαμε 0,3~ Χμ. σε χρόνο 15΄ λεπτών, από την «Πάνω Βάθρα».
Η «Κρυμμένη Βάθρα» πραγματικά κριμένη σε φαρδιά χαράδρα που την πλαισιώνουν βράχοι με «ζωνάρια» και μικρά «μπαλκόνια» έχει τρεις μικρούς καταρράκτες και μικρή βάθρα για τους τολμηρούς που θέλουν να κάνουν μπάνιο.
Για την συνέχεια μας έχουμε δυο επιλογές ή να κινηθούμε στο οργανωμένο μονοπάτι έως την θέση «Ποτίστρες» ή να κινηθούμε ελεύθερα καταλήγοντας λίγο πιο πάνω από «Ποτίστρες».
Επιστρέφουμε στην διασταύρωση και συνεχίζουμε στο μονοπάτι Βορειοανατολικά ΒΑ κατηφορίζουμε ελαφρά φτάνουμε σε ρεματιά, συναντάμε διασταύρωση από μονοπάτι που έρχεται από τον Βύθο που παρακάμπτει τους καταρράκτες, την αγνοούμε και συνεχίζουμε ανηφορίζοντας από κεκλιμένο «ζωνάρι», φτάνουμε σε ώμο με θαυμάσια θέα ως και τον Σμόλικα, σύντομα βγαίνουμε από το δάσος και καταλήγουμε σε πλάτωμα με ποτίστρα (10).
Στην δεύτερη περίπτωση από τους καταρράκτες περνάμε την ρεματιά και ανεβαίνουμε Βορειοδυτικά ΒΔ την γυμνή πλαγιά, αφού φτάσουμε στην ράχη αλλάζουμε κατεύθυνση σε Ανατολική Α, περνάμε την ρεματιά πάνω από τους καταρράκτες, συνεχίζουμε Βορειανατολικά ΒΑ στην ράχη προς την μεγάλη βελανιδιά και καταλήγουμε σε κορυφή (1320Μ) με πλάτωμα έχοντας μπροστά μας κοιλάδα και χαμηλά δεξιά μας Ανατολικά Νοτιοανατολικά ΑΝΑ τις «Ποτίστρες» (10). Συνεχίζουμε κατηφορίζοντας ελαφρά στην ομαλή ράχη και στο τελείωμα της συναντάμε το μονοπάτι που έρχεται από της «Ποτίστρες» που βρίσκονται στα 200 περίπου μέτρα δεξιά μας.
Ήμαστε στην θέση «Ποτίστρες» και σε υψόμετρο 1300Μ, αφού καλύψαμε -20+80Μ Υ/Δ, διανύσαμε 0,5~ Χμ. σε χρόνο 35΄ λεπτών, από την «Κρυμμένη Βάθρα». (Στην περίπτωση Β κερδίζουμε το υψόμετρο χρόνο 25΄).
Συνεχίζουμε από τις «Ποτίστρες» με κατεύθυνση Βορειοδυτική ΒΔ, ανηφορίζουμε ελαφρά σε πλάτωμα, φτάνουμε σε ορθοπλαγιά την οποία περνάμε από «ζωνάρι», καταλήγουμε στην ρεματιά (11), την περνάμε, αλλάζουμε κατεύθυνση σε Νοτιοδυτική και αρχίζουμε να ανηφορίζουμε ανάμεσα σε θάμνους, φτάνουμε σε πλάτωμα σε υψόμετρο 1380 και συναντάμε δασικό δρόμο (12). Περνάμε τον δρόμο απέναντι, μπαίνουμε σε δάσος οξιάς, στην συνέχεια βγαίνουμε σε ξέφωτο με θαυμάσια θέα της Βασιλίτσας και της Γούμαρας Νότια, ανηφορίζουμε έντονα ακολουθώντας το χείλος του γκρεμού ώσπου καταλήγουμε σε δασωμένη κορυφογραμμή πάνω ακριβώς από τις Νοτιοδυτικές ορθοπλαγιές σε υψόμετρο 1520Μ. Συνεχίζουμε στην κορυφογραμμή αλλάζοντας κατεύθυνση σε Βορειοδυτική ΒΔ πότε ανάμεσα σε δάσος οξιάς και πεύκων και πότε σε ξέφωτα πάνω στο χείλος του γκρεμού , συναντάμε ερείπια παλιού κτίσματος (Μάλλον το παλιό φυλάκιο) το προσπερνάμε φτάνουμε σε δασωμένη πλαγιά ανηφορίζουμε και την κυκλώνουμε από τα αριστερά ώσπου καταλήγουμε σε στενό σέλωμα «Λαιμό» όπου συναντάμε δασικό δρόμο (6) κάτω από την επιβλητική κορυφή του Πρ. Ήλια που είναι Νοτιοδυτικά μας .
Ήμαστε στην θέση «Παλιό Φυλάκιο» και σε υψόμετρο 1535Μ, αφού καλύψαμε +230 Υ/Δ, διανύσαμε 3,2 Χμ. σε χρόνο 1 ώρας λεπτών, από την «Ποτίστρες».
Συνολικά από την αρχή της διαδρομής καλύψαμε +90-160+585 μετρά υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε 8,8Χμ, σε χρόνο 4 ωρών και 10 λεπτών. (4:10΄)
Από το σημείο αυτό έχουμε δυο επιλογές.
Α) URL Η να συνεχίσουμε για την κορυφή του Πρ. Ηλία.
Β) Συνεχίζουμε ακολουθώντας Νοτιοδυτικά ΝΔ το μονοπάτι του Ε/6 φτάνουμε στα «Πατώματα», αλλάζουμε κατεύθυνση σε Νοτιοανατολική ΝΑ και καταλήγουμε σε αυχένα με κιόσκι δίπλα στην Εθνική Οδό (10).
Ήμαστε στην θέση «Αυχένας Πενταλόφου», σε υψόμετρο 1350Μ, αφού διανύσαμε 3 χμ από το «Παλιό Φυλάκιο» σε χρόνο 1 ώρας και 10΄(1:10΄).
Συνεχίζουμε κατηφορίζοντας στον ασφαλτόδρομο Νοτιοανατολικά ΝΑ, και αφού διανύσουμε 4Χμ. φτάνουμε στον «Σταυρό» (1α), περνούμε το μονοπάτι και καταλήγουμε στην αφετηρία μας στην πλατεία του Βυθού «Μάρμαρο» 1035Μ (1), αφού καλύψαμε -500 μετρά υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε 7,6 Χμ σε χρόνο 1 ώρας και 45΄ λεπτών. (1:45΄) από «Παλιό Φυλάκιο».

1 Βυθός - Σιουποτίστα - Σκοτωμένο Νερό.
2 «Σιουποτίστας» «Μαυριάχα» Πρ. Ηλίας Ζουπανίου.
3 Η Νοτιοδυτικές Ορθοπλαγιές.
4 «Καλύβα του Παπαζίση».
5 Στο ρέμα του Σκοτωμένου Νερού.
Συνημμένα
1 Βυθός - Σιουποτίστα - Σκοτωμένο Νερό.jpg
2 «Σιουποτίστας»  «Μαυριάχα» Πρ. Ηλίας Ζουπάνιου.JPG
3 Η Νοτιοδυτικές Ορθοπλαγιές..JPG
4 «Καλύβα του Παπαζίση». .JPG
5 Στο ρέμα του   Σκοτωμένου Νερού..JPG
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μήτρου Τάκης την Τρί 04 Δεκ 2012, 22:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Βόιο. Βυθός - Καταρράκτες «Σκοτωμένου Νερού».

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Τρί 04 Δεκ 2012, 20:47

6 Οι καταρράκτες από το ρέμα.
7 Πλησιάζοντας την «Κάτω Βάθρα».
8 Στην «Κάτω Βάθρα».
9 Στην «Κάτω Βάθρα».
10 Στην «Κάτω Βάθρα».
Συνημμένα
6 Οι καταρράκτες από το ρέμα..JPG
7 Πλησιάζοντας την «Κάτω Βάθρα»..JPG
8 Στην «Κάτω Βάθρα»..JPG
9 Στην «Κάτω Βάθρα»..JPG
10 Στην «Κάτω Βάθρα»..JPG

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Βόιο. Βυθός - Καταρράκτες «Σκοτωμένου Νερού».

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Τρί 04 Δεκ 2012, 20:49

11 Ανεβαίνοντας στην «Πάνω Βάθρα».
12 Στην «Πάνω Βάθρα».
13 Στην «Πάνω Βάθρα».
14 Στην «Πάνω Βάθρα».
15 Στην «Κριμένη Βάθρα».
Συνημμένα
11 Ανεβαίνοντας στην «Πάνω Βάθρα»..JPG
12 Στην «Πάνω Βάθρα»..JPG
13 Στην «Πάνω Βάθρα»..JPG
14 Στην «Πάνω Βάθρα»..JPG
15 Στην «Κριμένη Βάθρα».JPG

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Βόιο. Βυθός - Καταρράκτες «Σκοτωμένου Νερού».

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Τρί 04 Δεκ 2012, 20:51

16 Στην «Κριμένη Βάθρα».
17 Ανηφορίζοντας για «Μαυρίαχα».
18 Ανηφορίζοντας για «Μαυρίαχα».
19 Στην «Μαυρίαχα». Στο βάθος η λίμνη του Πραμόριτσα.
20 Ο Πρ. Ηλίας Ζουπανίου.
Συνημμένα
16 Στην «Κριμένη Βάθρα»..JPG
17 Ανηφορίζοντας για «Μαυρίαχα»..JPG
18 Ανηφορίζοντας για «Μαυρίαχα»..JPG
19 Στην  «Μαυρίαχα». .JPG
20 Ο Πρ. Ηλίας Ζουπανίου. .JPG

Άβαταρ μέλους
Teobe!
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:12
Επικοινωνία:

Re: Βυθός - Καταρράκτες «Σκοτωμένου Νερού».

Δημοσίευση από Teobe! » Τετ 05 Δεκ 2012, 21:09

Τέλειο! Ήμουνα παραδίπλα (στο μονοπάτι για Πρ. Ηλία) πριν κάτι καλοκαίρια και παλεύαμε δυο μέρες με τα θηρία (καταγίδες, ομίχλες, αστραπόβροντα!!!) να πιάσουμε μονοπάτι και κορυφή. Τελικά πιάσαμε αλλά φύγαμε από εκεί μούσκεμα και ταλαιπωρημένοι λες και είχαμε ανέβει δε ξέρω και εγώ που...

Τι άλλο να προλάβεις;

Βόιο: Από τα πιο όμορφα και αισθησιακά τοπία στην Ελλάδα!
Αυτοφυή Φυτά της Ελλάδας!
http://nativeplantsofgreece.blogspot.gr/

nikos400
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Τετ 28 Νοέμ 2012, 13:02

Re: Βυθός - Καταρράκτες «Σκοτωμένου Νερού».

Δημοσίευση από nikos400 » Τρί 11 Δεκ 2012, 13:58

ήμουνα και εγω εκει φοβερό μέρος!! Πιστευω εχει πολλές άλλες κρυφές χαρές...Δόστου Μητρο!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βόιο”